Στηρίζει… κουπιά ο Θ. Μπέγκας

Το πρόστιμο σε βάρος του ΝΟΙ απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση του Θωμά Μπέγκα και αντιπροσωπείας των αθλητών που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου  Ιωαννίνων, Σωτήρη Στάμο στελέχη της Διοίκησης και το προπονητικό team. 

«Με την επίσκεψη σας τιμάτε την ιστορία του ομίλου. Σας μεταφέρω την εκτίμηση των προπονητών και των αθλητών μας. Θα είμαστε μαζί σας στο Δήμο γιατί οι προσπάθειες που καταβάλουμε και εμείς και ο Δήμος είναι για τα παιδιά της πόλης μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στάμος. Απευθυνόμενος σε πιο προσωπικό τόνο στον Θωμά Μπέγκα του θύμισε ότι «είχα την ευτυχία να συνεργαστώ με τον πατέρα σας σε δύσκολους καιρούς».

Ανταπαντώντας ο κ. Μπέγκας σημείωσε ότι ο Ν.Ο.Ι. είναι αυτός που τιμάει τον τόπο μας και είναι αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια υπήρξε διεξοδική συζήτηση μεταξύ του προέδρου του Ν.Ο.Ι. του Θωμά Μπέγκα και του Παντελή Κολόκα για τις αθλητικές – τουριστικές προοπτικές της περιοχής και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος και κυρίως το άδικο και δυσβάσταχτο πρόστιμο που έχει επιβληθεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Πέραν της νομικής οδού που ακολουθείται, συμφωνήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες και νέες πολιτικές πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΑΣΙ

Συνάντηση με τον πρόεδρο τη διοίκηση και τα στελέχη της ΕΑΣΙ είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και υποψήφιοι της παράταξης, καθώς – όπως σημείωσε ο κ. Μπέγκας – ο Δήμος μας καλύπτει πλέον κι ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού χώρου και είναι δεδομένο το ενδιαφέρον μας.

Ο κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης υπογράμμισε ότι «είναι ο μοναδικός υποψήφιος Δήμαρχος που μας επισκέφτηκε και συζητήσαμε τα προβλήματα του χώρου».

Ο κ. Μπαλτογιάννης έθεσε μια σειρά από ζητήματα, ενώ ζήτησε τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ που θα διαχειριστεί ο Δήμος για τον αγροτικό τομέα «να πάνε πραγματικά στην αγροτική οικονομία κι όχι σε έργα καλλωπιστικά που τα βαφτίζουμε αγροτικά», κάτι στο οποίο συμφώνησε απολύτως ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Τέθηκε επίσης το θέμα του εργοστασίου επεξεργασίας ζωϊκών αποβλήτων και υπήρξε ταύτιση απόψεων, όπως και θέματα που σχετίζονται με τα τέλη ύδρευσης για αγρότες- κτηνοτρόφους.

Συμφωνία για Υγειονομική περιφέρεια με έδρα τα Γιάννενα

Εποικοδομητική συζήτηση για θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμου και νοσοκομείων έγινε στη συνάντηση του κ. Μπέγκα με τον Διοικητή του νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» Λάμπρου Γεωργόπουλου.

Όπως ειπώθηκε και από τις δύο πλευρές υπάρχει μια γνωριμία πολλών ετών, αμοιβαία εκτίμηση και είναι δεδομένη η θεσμική συνεργασία Δήμου και φορέων Υγείας

Ιδιαίτερα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απαιτείται να διεκδικήσουμε σοβαρά να ταυτιστούν τα όρια της Υγειονομικής περιφέρειας με τα όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με έδρα τα Γιάννενα, όχι για λόγους τοπικιστικούς, αλλά γιατί η εμπειρία έδειξε ότι αυτό απαιτεί η καλύτερη λειτουργία του συστήματος Υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.