Μία τυπική κομματική φιέστα…

Σαμαράς σε αρχαία Δωδώνη και αστυνομία

Χωρίς να αφήσει κάτι σε τοπικό επίπεδο πέρασε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα Γιάννενα στο πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της Κυριακής. Ο Α. Σαμαράς επισκέφτηκε το αστυνομικό μέγαρο Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Τρομπούκη και τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, όπου ξεναγήθηκε από τον Κωνσταντίνο Σουέρεφ. Από τις δύο επισκέψεις κάτι ουσιαστικό δεν προέκυψε και πώς άλλωστε όταν στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών το μόνο που ενδιαφέρει τη συγκυβέρνηση είναι η καταστολή των διαδηλώσεων, ενώ στον τομέα του πολιτισμού προέχει η απογύμνωση των υπηρεσιών για να λειτουργούν λιγότερες ώρες οι αρχαιολογικοί χώροι.

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στην αστυνομική διεύθυνση ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε χρήματα στους ένστολους («θα έρθει η στιγμή που αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν θα γίνουν!») σημειώνοντας: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, που μαζί με το λιμενικό μας, νυχθημερόν παλεύουν για την ασφάλεια και για την προστασία των Ελλήνων πολιτών. Ιδιαίτερα εδώ στην Ήπειρο, είναι γνωστό ότι έχετε αυξημένες υποχρεώσεις- θαλάσσια και χερσαία σύνορα- τα οποία προστατεύετε επιτυχώς. Έχετε να αντιμετωπίσετε τη διακίνηση των ναρκωτικών. Το κάνετε κι αυτό με μεγάλη επιτυχία. Όπως έχετε να αντιμετωπίσετε και το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».

ΣΤΗ ΔΩΔΩΝΗ
Στη Δωδώνη ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Είχα έρθει ως υπουργός, έρχομαι ως Πρωθυπουργός και θα έρχομαι πάντα ως επισκέπτης. Είναι μια περιοχή που ξεχειλίζει η ομορφιά. Κι εδώ είναι που συμπυκνώνεται ο πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται στον τουρισμό, στα δικά μας τα αγροτικά προϊόντα, στη δική μας την καινοτομία, με νέους τρόπους να τους δείχνουμε τα αρχαία μας, τους θησαυρούς μας. Και ταυτόχρονα είναι κι ο χώρος που έρχεσαι και σκέφτεσαι, γιατί βλέπεις δίπλα σου και η ζωή, είναι πολύ πιο σύνθετη καμιά φορά, όπως τη βλέπουμε στην καθημερινότητα. Αλλά γίνεται πολύ πιο απλή όταν έχεις το δικαίωμα να αγναντέψεις αυτά τα μέρη».

 ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.