Δήμο αλληλεγγύης υπόσχεται ο Θωμάς Μπέγκας

 Τι ειπώθηκε σε συνάντηση με κοινωνικούς φορείς στα Λιθαρίτσια

Ειδική εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Πολιτική: Προβλήματα και Προοπτική», οργάνωσε η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών». Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης και υποψήφιοι της παράταξης συναντήθηκαν με φορείς και συλλόγους που εκπροσωπούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση εργασίας και για τις δύο πλευρές – τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης-, καθώς η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» ανέπτυξε της προγραμματικές τις θέσεις που στοχεύουν στο Δήμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους.

«Τα τρία προηγούμενα χρόνια για πρώτη φορά ασκήθηκε ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική με δράσεις και πρωτοβουλίες που κατέστησαν τα Γιάννινα πρότυπο αλληλεγγύης», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και συμπλήρωσε: «H οικονομική κρίση έφερε κοινωνική κρίση και ο Δήμος Ιωαννιτών έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ακόμη και έξω από το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν όχι στη λογική της φιλανθρωπίας αλλά στη λογική της αλληλεγγύης».

mpegkas koinoniki (2)

Τι υπόσχεται

Ο σχεδιασμός της επόμενης πενταετίας προτάσσει την προστασία Οικογένειας και Παιδιού, με:

• Ίδρυση και λειτουργία τριών νέων Παιδικών Σταθμών στην Ανατολή, στην Νεοκαισάρεια και στην περιοχή Μέλανδρα-Νέα Ζωή.

• Ίδρυση και λειτουργία Παιδικού Σταθμού για παιδιά με ειδικές ανάγκες

• Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Φροντίδας του Παιδιού (ξενώνας για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη)

• Ίδρυση και λειτουργία Κ.Δ.ΑΠ. για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

• Ίδρυση και λειτουργία Κ.Δ.ΑΠ. για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

• Ίδρυση και λειτουργία Σχολής Γονέων. Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και διοργάνωσης προγραμμάτων, σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους γονείς να μάθουν τις ανάγκες των παιδιών τους και να τους δώσουν τις σωστές βάσεις για μια καλή και σταθερή αρχή στην ζωή τους.

• Λειτουργία Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Τι είπαν οι φορείςmpegkas koinoniki

Οι εκπρόσωποι από ένα ευρύ κοινωνικό δίκτυο που συμμετείχαν στην συνάντηση εργασίας, αφενός εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις δράσεις που έχει υλοποιήσει τα τρία χρόνια ο Δήμος Ιωαννιτών και για το σχεδιασμό που κατατέθηκε για τη νέα πενταετία και αφετέρου διατύπωσαν στοχευμένα τις προτάσεις τους ανά τομέα.

Ο Ναπολέων Μπίτσας, Πρόεδρος και ο Δημήτρης Μιχαϊλίδης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φίλων και πασχόντων με σκλήρυνση κατά πλάκας, ευχαρίστησαν το Δήμο για πρωτοβουλίες όπως το κοινωνικό τιμολόγιο που επέφερε σημαντικές μειώσεις δημοτικών τελών σε οικογένειες με ΑΜΕΑ και έθεσαν το θέμα της προσβασιμότητας της πόλης και των αστικών συγκοινωνιών στα ΑΜΕΑ.

Ο Σωτήρης Σπυριδάκης, Πρόεδρος Παραρτήματος Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, έθεσε το θέμα της εκπαίδευσης των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτιστικά άτομα, λέγοντας πως ο φορέας που εκπροσωπεί είναι διατεθειμένος σε συνεργασία με το Δήμο να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Πόπη Στεφανίδη, Πρόεδρος Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων δήλωσε πως «είμαστε υπέρ στις συνέργιες μεταξύ των φορέων και εστιαζόμαστε σε ότι σχετίζεται με τη γυναίκα Είμαστε μαζί σας σε αυτό που προσπαθείτε να κάνετε».

Ο Σταύρος Μπακάλης, Γραμματέας φίλων και γονέων με αναπηρία είπε : «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι έχετε εντάξει στο πρόγραμμα σας παιδικό σταθμό για παιδιά με αναπηρία, μας δίνει ικανοποίηση το ότι νοιάζεστε για μας».

Η Ανθούλα Δούπη, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Παιδιών με σοβαρά προβλήματα όρασης ζήτησε «να υπάρχει μία θέση στο Δήμο που να ασχολείται αποκλειστικά με την ειδική αγωγή και με ΑΜΕΑ. Θα είμαστε πρωτοπόροι αν το κάνουμε αυτό στα Γιάννενα», είπε.

Η Στεφανία Τσούκη, Κοινωνιολόγος από το «Βοήθεια στο Σπίτι» , ανέφερε ότι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυπηρετούμαι γύρω στα 400 άτομα και κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα «η δομή θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τη λήξη του προγράμματος γιατί είναι πολύ σημαντικό πρόγραμμα»

Ο Πέτρος Μανούσης, πρόεδρος Συλλόγου για άτομα με νεανικό διαβήτη, αναφέρθηκε στα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα άτομα με την ενηλικίωση τους.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην ομάδα εργασίας που προετοίμασε την εκδήλωση του κοινωνικού δικτύου από την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών», συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης και οι υποψήφιοι Γεωργία Γιώτη, Μελίνα Ζάκκα και Αντρέας Πατερούσης.

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.