«Φιάσκο» με αιτήσεις στον ΟΑΕΔ καταγγέλλουν οι φοροτεχνικοί των Ιωαννίνων

pentmhnites_oaed

Φιάσκο με τις αιτήσεις του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών καταγγέλλει η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την ΕΦΕΕ ελάχιστες επιχειρήσεις του νομού κατάφεραν να υποβάλλουν αίτηση λόγω τεχνικών προβλημάτων στην ηλεκτρονική διαδικασία, γεγονός που σημαίνει ότι πολλές επιχειρήσεις έμειναν εκτός προγράμματος.

Αναλυτικά σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση το ΔΣ της ΕΦΕΕ σημειώνει:

Άνοιξε (;) στις 08 – 10 – 2014 στις 12:00 το μεσημέρι (κατά την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ), στα Ιωάννινα δε λίγο μετά τις 1:10 το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψης 5.000 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών, το οποίο και έκλεισε στις 4:15 το απόγευμα.

Στην πόλη μας ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να καταθέσουν σωστές αιτήσεις καθώς το «σύστημα» του ΟΑΕΔ δεν ανταποκρινόταν. Όποιος είχε την τύχη να έχει πρόσβαση στο σύστημα, δεν λειτουργούσαν τα ανάλογα παράθυρα και το σημαντικότερο και σοβαρότερο πρόβλημα δεν άνοιγαν οι θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την μη οριστικοποίηση της αίτησης, η στην τελική φάση την οριστική υποβολή χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.

Επισημαίνουμε ότι οι οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων αναρτήθηκαν ατυχώς στο διαδίκτυο μερικά μόλις λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος. Αναρωτιόμαστε, ήταν τόσο δύσκολο να κοινοποιηθούν κάποιες ημέρες πριν αναφέροντας τον τρόπο υποβολής ;

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας που είχαν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ παρά τις επανειλημμένες κλήσεις κάνεις δεν ανταποκρίθηκε ποτέ, σε αντίθεση με το τοπικό κέντρο ΚΠΑ2 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ όπου οι υπάλληλοι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να επιλύσουν τα άλυτα δυστυχώς προβλήματα έως της 16:00 η ώρα, δυστυχώς ΧΩΡΙΣ αποτέλεσμα.

Ελάχιστοι λοιπόν οι τυχεροί και οι περισσότεροι από την πρωτεύουσα ,λόγω διαφοράς ταχύτητας του INTERNET. «Πρόγραμμα της στιγμής» λοιπόν και για λίγους (αναφορές στον αθηναϊκό τύπο μιλάνε για πρόγραμμα εξυπηρέτησης ημετέρων και ότι το σύστημα άνοιξε επιλεκτικά λίγο νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα).

Με ποια κριτήρια αλήθεια κύριοι θα κρίνεται τις υποβληθείσες αιτήσεις και με ποια θα τις απορρίψετε; Με ποια κριτήρια γίνεται η αίτηση σε εκκρεμότητα και με ποια σε αναμονή, ή δε άλλη που έχει υποβληθεί με αρ. πρωτοκόλλου και δεν αναγράφει τον αριθμό; Έχετε σκεφτεί ότι η ταχύτητα internet στην επαρχία είναι μηδαμινή μπροστά σε αυτές της Αθήνας; Έχετε αναλογιστεί ότι άνεργοι έλληνες πολίτες είναι σε όλη την Ελλάδα και θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στην εργασία σύμφωνα με το ποσοστό ανεργίας ανά περιοχή;

Ακούτε ή δεν ακούτε;

Αλήθεια νιώθετε τι γίνεται στον Ελληνικό λαό;

Για 5000 θέσεις εργασίας ποσοστό 0,5% περίπου των σημερινών ανέργων κάνατε τους πολίτες αυτής της χώρας επαίτες για μια θέση εργασίας;

Η κοροϊδία στο μεγαλείο της.

Ποιος ευθύνεται που χάθηκαν χιλιάδες εργατοώρες με ανυπολόγιστο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος;

Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε κύριοι ότι υπάρχει πιο προκλητική συμπεριφορά από αυτή του υπουργείου οικονομικών που μας προτρέπει οι δηλώσεις εισοδήματος και ε9 να υποβάλλονται μεταμεσονύκτιες ώρες από 22.00΄ το βράδυ έως 09.00΄ το πρωί αν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στις προθεσμίες.

Εσείς κύριοι τους ξεπεράσατε. Ούτε αυτό το δικαίωμα μας δώσατε.

Δεν μπορούμε να κάνουμε για μια ακόμη φορά πως πιστεύουμε στις καλές προθέσεις σας και ότι εκ παραδρομής δεν λάβατε υπόψη σας τα προβλήματα που ήταν γνωστό ότι θα δημιουργηθούν ,εφόσον δεν υπήρξε κατανομή επιδοτουμένων θέσεων εργασίας ανά νομό (αναλογικά σύμφωνα πάντα με τον πληθυσμό και σε συνδυασμό με το ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στον κάθε νομό)

Επιφυλασσόμαστε λοιπόν για την άσκηση όλων των νόμιμων ένδικων μέσων προς εσάς, αφού κι εμείς με τη σειρά μας θεωρούμαστε υπόλογοι για την μη υποβολή της αίτησης απ’ τους πελάτες μας.

Υ.Γ. Αλήθεια εσείς θεωρείστε υπόλογοι για το διοικητικό έργο που προσφέρετε στους πολίτες;».

Την επιστολή υπογράφουν εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος Παντελής Ζαβαλιάς και ο γραμματέας Γιάννης Θάνος. Η επιστολή κοινοποιείται στους υφυπουργούς Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, Αντώνη Μπέζα, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θόδωρο Αμπατζόγλου και το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) Ιωαννίνων


Related News

2 Responses

Leave a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Αναφορά από τον Χρήστο Μαντά σχετικά με την προχειρότητα στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων του Νέου Προγράμματος του ΟΑΕΔ | Pamvotis Press
  2. Αναφορά Γεροβασίλη για τις απορρίψεις αιτήσεων του προγράμματος προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ | Pamvotis Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.