Τριαντάρησε η νεανική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

dipethe_enomenoi11

Πρώτο της έργο το «Ενωμένοι, ποτέ χαμένοι»

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου του 1984 το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ξεκινούσε πρωτοπόρα για την ελληνική περιφέρεια τις θεατρικές παραγωγές για μαθητές. Την ημέρα εκείνη δόθηκε η πρώτη παράσταση της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής του ηπειρωτικού Θεάτρου με το έργο της Ζωρζ Σαρή «Ενωμένοι, ποτέ χαμένοι» που είχε συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης,

Σκηνικά – κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς,

Μουσική: Νίκος Λαδοβρέχης,

Χορογραφίες: Έρση Σεϊρλή,

Στίχοι τραγουδιών: Αργυρώ Κοκορέλη.

Στη διανομή των ρόλων συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Γιάννης Θωμάς (Γιάννης), Γιώργος Τζέρπος (Βασιλιάς Χαμένος), Μιχάλης Mπίζιος (Πλευροσπάστης – Μονομάτης), Σάσα Καζέλη (Πολυτρεχάλα), Βασίλης Κωνσταντής (Μονοπόδης – Tελάλης), Δημήτρης Μπόχτης (Πολυδύναμος), Βασίλης Λώλος (Μονορούθουνος), Σάββας Παπάζογλου (Στραβοκαπελάκης).

Από τότε μέχρι σήμερα, λίγο πριν το ανέβασμα της νέας θεατρικής παραγωγής, η Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανέβασε 26 έργα που παρουσίασε για τα σχολεία της Ηπείρου σε 945 παραστάσεις. Τις παραστάσεις αυτές παρακολούθησαν περίπου 230.000 θεατές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των γυμνασίων από όλη την Ήπειρο.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ΤΟΥΡΑΝΤΟ»

Τριάντα χρόνια μετά η «Τουραντό» ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων από Ήπειρο και Λευκάδα σε ώρες μαθημάτων. Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή που υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους θεατρανθρώπους της χώρας, ο Γιάννης Καλαντζόπουλος, ενώ στο θίασο συμμετέχει ο Μιχάλης Μπίζιος που ήταν παρών και στο πρώτο ανέβασμα έργου από τη Νεανική – Παιδική Σκηνή του Θεάτρου.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα και θα δοθούν στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, στην οποία επανέρχεται η δημοτική σκηνή μετά από απουσία δύο χρόνων λόγω ανακατασκευής της.

Συντελεστές της παράστασης είναι:

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος,

Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια Νίκος Αδειλίνης.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γκίκας, Ζωή Ιωαννίδη, Μαρία Κατσουλίδη, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Μπίζιος, Κωσταντίνος Φερεντούρος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (1984)

dipethe_enomenoi3

dipethe_enomenoi1

dipethe_enomenoi2


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.