Αναφορά από τον Χρήστο Μαντά για την προχειρότητα στη διαδικασία αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

pentmhnites_oaed

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς κατέθεσε σαν αναφορά την επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων (Ε.Φ.Ε.Ε.Ι.) με την οποία διατυπώνει τις ενστάσεις της για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψης 5.000 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών.

Όπως αναφέρεται και στην επιστολή, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων  άνοιξε στις 08/10/ 2014 στις 12:00 το μεσημέρι (κατά την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ), ενώ στα Ιωάννινα άνοιξε λίγο μετά τις 13:10 και έκλεισε στις 16:15 το απόγευμα.

mantasΣτην πόλη μας ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να καταθέσουν σωστές αιτήσεις καθώς το «σύστημα» του ΟΑΕΔ δεν ανταποκρινόταν.

Όποιος είχε την τύχη να έχει πρόσβαση στο σύστημα, δεν λειτουργούσαν τα ανάλογα παράθυρα και το σημαντικότερο  και σοβαρότερο  πρόβλημα ήταν ότι δεν άνοιγαν οι θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την μη οριστικοποίηση της αίτησης, η στην τελική φάση, την οριστική υποβολή χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου. Με ποια κριτήρια λοιπόν θα κριθούν οι  υποβληθείσες αιτήσεις και με ποια θα απορριφθούν;  Με ποια κριτήρια κρίνεται μια αίτηση σε εκκρεμότητα και με ποια σε αναμονή;  τι θα γίνει με αυτές που έχουν υποβληθεί χωρίς  αρ. πρωτοκόλλου;

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, οι οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων αναρτήθηκαν ατυχώς  στο διαδίκτυο μερικά μόλις λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος.

Ο κ. Μαντάς ζητά από τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας να εξετάσει την επιστολή και να μας ενημερώσει για τις δικές του ενέργειες.

ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.