Αναφορά Γεροβασίλη για τις απορρίψεις αιτήσεων του προγράμματος προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ

oaed1

Αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την απόρριψη των αιτήσεων που αφορούν στην πρόσληψη ανέργων μέσω του προγράμματος απασχόλησης ηλικίας 29 έως 66 ετών μέσω του ΟΑΕΔ κατέθεσε η βουλευτίνα Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Συγκεκριμένα, η βουλευτίνα φέρνει στη βουλή το υπόμνημα της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας (αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Φοροτεχνικών Ιωαννίνων)

«Σύμφωνα με το υπόμνημα, στις 8/10/2014 Ο ΟΑΕΔ έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις διαμέσου του διαδικτύου και μέσα  από την σελίδα του oead.gr να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών».

Το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ  από κάποια ώρα και μετά παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να μη ζητά αναγκαία στοιχεία όπως αριθμό και ειδικότητα επιδοτουμένου ανέργου (απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης) αλλά παραδόξως προχωρούσε στην υποβολή και ολοκλήρωση της αίτησης.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ απέρριψε τις αιτήσεις αυτές,  χωρίς να αναγνωρίζει ότι το λάθος είναι  του συστήματος υποβολής των αιτήσεων του ΟΑΕΔ και όχι των αιτουμένων επιχειρήσεων.

Ζητούν λοιπόν από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να εξετάσει ξανά τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων και να δικαιώσει το αίτημα τους. Να κάνει δεκτή την αίτηση τους και να τους εντάξει στο παραπάνω πρόγραμμα, μετά την συμπλήρωση των αιτήσεων, γιατί η ανεπάρκεια στα στοιχεία της αίτησης οφείλεται ξεκάθαρα στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ και σε κανέναν άλλο»,σημειώνει η κα Γεροβασίλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Τακτοποίηση εκκρεμών αιτήσεων επιχειρήσεων για πρόγραμμα του ΟΑΕΔ


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.