ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Εγγυώνται τη φτώχεια την ώρα που αδειάζουν τις τσέπες της κοινωνικής πλειοψηφίας»

poli_omixlh

Ανακοίνωση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες όσον αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ: «Η φιέστα ελεημοσύνης για την ανακοίνωση του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος παρουσία των πρωτεργατών της καταστροφής Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου και η προβολή της πιλοτικής εφαρμογής του, έτσι όπως ονομάστηκε, σε 13 δήμους, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, δεν καταφέρνει να κρύψει ότι 6,3 εκατομμύρια των συμπολιτών μας είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας είτε κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από αυτά (στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και της Eurostat).

Σίγουρα, εν μέσω της βαθύτατης κρίσης, η απόλυτη προτεραιότητα και το καθήκον της πολιτικής είναι η αναχαίτιση της φτώχειας με όρους αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

Όμως όλα δείχνουν ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της αφού ουσιαστικά σκοπό έχει να ενοποιήσει τμήμα ανύπαρκτων μηχανισμών «κοινωνικής πρόνοιας», χωρίς να αυξάνεται το κονδύλι γι’ αυτούς. Αναδιανέμει, δε, ψίχουλα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τόσο τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και το τελικό ποσό που θα τους δίνεται (200 ευρώ ανά μήνα για έναν δικαιούχο και 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα!).

Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου μιλώντας από τη μια μεριά για την αντιμετώπιση της φτώχειας και από την άλλη μεριά διαλύουν την κοινωνία, αναπαράγουν ανισότητες και δυστυχία αφού επιτίθενται με μεγαλύτερη σκληρότητα στα λαϊκά και μεσαία στρώματα με πρωτοφανή φορολογικά – εισπρακτικά μέτρα και επιπλέον δεν κάνουν τίποτα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο λαός μας, όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν, έχει αντιληφθεί την κοροϊδία και γνωρίζει ότι το μόνο που εγγυάται η παρούσα κυβέρνηση είναι η φτώχεια για όλους, ο φόβος, η σύγχυση, η καχυποψία και  ο σκληρός αγώνας για ένα κομμάτι το ψωμί.

Είναι η ώρα να τους διώξουμε, με την ψήφο και τους αγώνες μας το γρηγορότερο δυνατόν.

Είναι η ώρα να παλέψουμε για τη ανάκτηση όλων των κοινωνικών αγαθών αλλά και των ανθρώπινων κατακτήσεων συνολικά ανατρέποντας το σάπιο κατεστημένο και την κυρίαρχη λογική που φτωχοποιεί το λαό μας και εκφράζει τις πιο ξεπερασμένες ιδέες».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.