Πτηνοτροφικός Άρτας: Καταγγελία για εντολή απόλυσης του προέδρου των εργαζομένων

ptinotrodikos_artas

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας (ΕΚΑ) με ανακοίνωση του καταγγέλλει ότι δόθηκε προφορική εντολή στον Πρόεδρο των εργαζόμενων του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Άρτας και Γραμματέα του ΕΚΑ Π. Κυρτσά  για απομάκρυνση από τη θέση της εργασίας του.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο της Άρτας, η ενέργεια αυτή δεν είναι τυχαία- «έχει σχέση με τη στάση που κράτησε τόσο ο Πρόεδρος των εργαζομένων όσο και η διοίκηση του σωματείου και συμπορεύτηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το ταξικό εργατικό κίνημα ενάντια στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας».

«Εντάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται από την μεγαλοεργοδοσία να ξεμπερδεύει από ‘ενοχλητικούς’ εργαζόμενους που τους χαρακτηρίζει μη παραγωγικούς, να τους διασύρει στα μάτια των συναδέλφων τους, να τους απομονώσει, να περάσει κλίμα τρομοκρατίας. Αλήθεια αν δεν είναι σχέδιο εξόντωσης, απομόνωσης, διασυρμού, η απομάκρυνση από τη θέση εργασίας με προφορική εντολή, η μη ανάθεση συγκεκριμένων καθηκόντων, η μη απάντηση στην έγγραφη αναφορά που έχει υποβληθεί από τις 30/9/2014 τότε τι είναι;

Με τον τρόπο αυτό η μεγαλοεργοδοσία θέλει μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για εκλογή διοίκησης που θα την ελέγχει πλήρως, ώστε να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια για το τσάκισμα και των τελευταίων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους στο Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό.

Επιπλέον η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι τόσο στο πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας όσο και γενικότερα δέχονται την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης-εργοδοσίας-ΕΕ που στόχο έχει το τσάκισμα όλων των κατακτήσεων για να διατηρηθούν και να αυξηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του προέδρου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας για κέρδη που θα υπερβούν το 1.000.000 ευρώ στον ισολογισμό της 31/12/2013. Οι εργαζόμενοι από την άλλη μεριά αυτό που κέρδισαν ήταν οι απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση της δουλειάς, το κόψιμο των επιδομάτων, η παρακράτηση των εισφορών τους για το ΙΚΑ. Να γιατί μεγαλοεργοδοσία και εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν κοινά συμφέροντα», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο καλώντας τους μικρούς παραγωγούς της περιοχής να «μην τσιμπήσουν το ‘τυράκι’ της μεγαλοεργοδοσίας ότι ο εχθρός είναι οι εργαζόμενοι που μας στοιχίζουν ακριβά και δεν δουλεύουν γιατί έτσι θα μπουν στην “φάκα” της υποστήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχει τον αφανισμό τους και την ενίσχυση των μεγάλων πτηνοτρόφων».

Το Εργατικό Κέντρο προσθέτει: «Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι εκτροφές του προγράμματος του ΤΕΙ Ζωικής παραγωγής σε συνεργασία με τον πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό για την παραγωγή οικολογικού κοτόπουλου, γίνονται στα κτίρια των επιχειρήσεων μεγαλοπτηνοτρόφου που έχει δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις εδω και χρόνια ώστε να ενισχύεται με διάφορους τρόπους από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν στα πλαίσια της ΕΕ οι εκάστοτε κυβερνήσεις».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.