Ημερίδα της Πανηπειρωτικής για την εξόρυξη πετρελαίου

panipororiki_petrelaio

«Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις» είναι το θέμα ενημερωτικής ημερίδας την οποία διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ήπειρο και με αναφορά στις κυρώσεις συμβάσεων για διερεύνηση και εξόρυξη, η ΠΣΕ προσεγγίζει αυτό το θέμα ουσίας για τους Ηπειρώτες αλλά και όλους τους Έλληνες. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξέταση του θέματος παρουσιάζεται με την συμμετοχή Επιστημόνων αλλά και απλών πολιτών για το προτεινόμενο εξορυκτικό μοντέλο σαν μορφή ανάπτυξης σε μια ευρεία περιοχή. Σε μια περιφέρεια που παρουσιάζει έντονη ιδιαιτερότητα, στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της αλλά και στο σύνολο των πολιτών.

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση των απόδημων Ηπειρωτών αλλά και ευρύτερα, με κατάλληλη ανάδειξη του θέματος με διάφορες απόψεις που όμως εστιάζουν στις κοινωνικές και οικονομικές πτυχές αλλά και την συνολικότερη ανάπτυξη της Ηπείρου.

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, αντιπροσωπεία του ΔΣ από τους Σωτήρη Γ. Κολιούση,  Κώστα Κωνή, Κώστα Κωνσταντίνου  και Αλέξανδρο Λαμπρίδη, συναντήθηκε στην έδρα της ΠΣΕ, το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2014 με τον  Ηλία Κονοφάγο, εκ των εισηγητών στην ημερίδα, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους Ηπειρώτες.

Θα μιλήσουν:

1.      Κων/νος Γάτσιος,  Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

2.      Δημήτριος Καλιαμπάκος, Καθηγητής Ε.Μ.Π.

3.      Ηλίας Κονοφάγος, Χημικός Μηχανικός

4.      Νίκος Μαρκάτος, πρώην Πρύτανης Ε.Μ.Π.

5.      Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

1.      Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος ΠΣΕ

2.      Γιάννης Μανιάτης, υπουργός  ΥΠΕΚΑ

3.      Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.