Φρίκη από την κακοποίηση σκυλιών στη Λεμονιά

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων

Φρίκη προκαλεί στην κοινωνία των Ιωαννίνων η βάναυση κακοποίηση μίας σκυλίτσας και η θανάτωση των κουταβιών στην περιοχή της Λεμονιάς.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό: « Όχι μόνο το ίδιο το περιστατικό αλλά και ο τρόπος ‘εκτέλεσης του’ προκαλεί φρίκη. Είναι αδιανόητο και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει ‘άνθρωπος-οι’ που μπορεί να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο σε ένα ζώο. Αποδεικνύουμε, δυστυχώς, ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει το χειρότερο ζώο!».

Ζητά από την Αστυνομία να διερευνήσει «με τη μέγιστη προσοχή το συμβάν και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσει στον ή στους δράστες.

ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Παράλληλα δηλώνει ότι « αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε δια του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, Χαράλαμπου Μπρέχα, είναι να προχωρήσουμε μια σειρά ενεργειών που θα βελτιώνουν τις συνθήκες στο Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων, αλλά και να δημιουργήσουμε και νέους χώρους για να αυξήσουμε τη δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων ζώων.

Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει ευαισθησίες απέναντι στα ζώα. Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί που τα αντιμετωπίζουν ως παροδικό ‘παιχνίδι’ που το εγκαταλείπουμε όταν το βαρεθούμε. Ακόμη χειρότερα υπάρχουν και ορισμένες μεμονωμένες, απάνθρωπες συμπεριφορές, σαν κι αυτή της Λεμονιάς.  Όμως αισθανόμαστε ότι αυτό μας προσβάλει όλους μας».

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΣΠΗΤΑ, αντιπροέδρου του συλλόγου για την ηθική μεταχείριση των ζώων ΑΝΙΜΑ


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.