Από την 1η Απριλίου 2015 διόδια στο Δροσοχώρι

Την κατηγορηματική της αντίθεση στη λειτουργία σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι εκφράζει η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» πληροφορώντας ότι η σχετική υπουργική κοινή απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου και τα διόδια θα λειτουργήσουν από την 1η Απριλίου 2015.

«Πρόκειται για ένα ακόμη ‘δώρο’ της κυβέρνησης στους ιδιώτες που θα αγοράσουν την Εγνατία Οδό από το ΤΑΙΠΕΔ με το κλειδί στο χέρι, χωρίς δηλαδή να έχουν τοποθετήσει ούτε ένα στηθαίο. Ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας ‘προικίζεται’ με 21 νέους σταθμούς διοδίων στους ήδη πέντε υπάρχοντες, ώστε η πώληση των 630 χιλιομέτρων να γίνει πιο ελκυστική για τους υποψήφιους ‘μνηστήρες’, αφού προβλέπεται έως και τριπλασιασμός του αντιτίμου των διοδίων, που σημαίνει ότι ο ιδιώτης που θα ‘αγοράσει’ το δρόμο θα εκμεταλλεύεται συνολικά 26 σταθμούς, δηλαδή οι πολίτες  θα πληρώνουν διόδια για κάθε περίπου 26 χιλιόμετρα!!!», σημειώνει η περιφερειακή παράταξη.

Η παράταξη με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη, «στηρίζοντας απόλυτα την αντίθεση των κατοίκων της Ηπείρου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της για εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή, μιας και ο ήδη υπάρχον σταθμός στην Τύρια Ιωαννίνων «έχει επιβαρύνει τους κατοίκους  με δυσβάσταχτο κόμιστρο, χωρίς καν να έχει προβλεφθεί έκπτωση για τους συχνά διερχόμενους οδηγούς».

«Η συνέχιση μιας τέτοιας πολιτικής που εκχωρεί την Εγνατία Οδό, μαζί με τους κάθετους άξονες και τους σταθμούς διοδίων, στο ΤΑΙΠΕΔ και μέσω αυτού στους ιδιώτες πρέπει να σταματήσει. Ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει ήδη την κατασκευή, το κόστος συντήρησης και τα υπάρχοντα διόδια, ενώ θα κληθεί να πληρώσει στο άμεσο μέλλον και την αύξηση των διοδίων», σημειώνει καλώντας τους Ηπειρώτες «να σταθούν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε απόφαση που θα προσθέσει μια ακόμη επιβάρυνση τόσο στους ίδιους, αλλά και σε όσους θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή μας».

Καταλήγοντας εκφράζει την αντίθεσή της “στα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που ευθύνονται για το νέο «χαράτσι», χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.