Ταινία: «O Σημαδεμένος» στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τετάρτη, Πέμπτη από την ΚΟΠΙ

Η Κινηματογραφική Ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων  παρουσιάζει για το χειμερινό εξάμηνο 2014-2015, το αφιέρωμά της «Gangsters».

Την Τετάρτη, 12 και την Πέμπτη, 13 Νοεμβ ρίου προβάλλεται η ταινία «O Σημαδεμένος» (Scarface) του  Howard Hawks.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Αμερική , τέλη δεκαετίας του 20′ αρχές της δεκαετίας του ΄30 αμέσως μετά το οικονομικό κραχ. Φτώχια, ανεργία, ποταπαγόρευση και φυσικά έγκλημα. Κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες ο μεγαλοπαραγωγός Howard Hughes αναθέτει στον Howard Hawks την σκηνοθεσία της γκανκστερικής ταινίας «Ο Σημαδεμένος».

Το σεναριό της βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Armitage Trail στο οποίο παρουσιάζεται εμμέσως πλην σαφώς ο βίος και η πολιτεία του διαβόητου κακοποιού Al Capone. Η ταινία διαδραματίζεται στο Σικάγο του 1930. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Antonio «Tony» Camonte Ιταλός μετανάστης, ο οποίος αφού δολοφονήσει το παλιό του αφεντικό, Big Louis Costillo, θα γίνει το δεξί χέρι τα ου Johny Lovo. Ο τελευταίος, με τη βοήθεια του Tony, θα γίνει το απόλυτο αφεντικό στο νότιο τμήμα της πόλης. Σιγά-σιγά όμως ο υπερφιλόδοξος και αδίστακτος Tony θα στραφεί τόσο εναντίον των Ιρλανδών που ελέγχουν το βόρειο τμήμα της πόλης όσο και του Lovo με σκοπό να  γίνει ο κυρίαρχος κακοποιός  της πόλης. Κατά την διάρκεια της ταινίας έντονο ρόλο διαδραματίζουν δύο γυναίκες που θα οδηγήσουν τον Tony σε μοιραία λάθη. Η πρώτη η Cesca, η  αδελφή του την οποία αγαπά στα όρια της αιμομιξίας και η δεύτερη  η Poppy ερωμένη του Lovo, που του προκαλεί έντονη ερωτική έλξη.

Ηθοποιοί: Paul Muni, Ann Dvorak, Karen Morley, Osgood Perkins, Boris Karloff
Διάρκεια: 93’, Η.Π.Α. 1932

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Δημήτρης Χατζής» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Δουρούτη).

Ώρα έναρξης 20:30. Είσοδος ελεύθερη.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.