Σ. Σακοράφα: «Τι μέτρα θα πάρετε για όσους δεν έχουν θέρμανση και ηλεκτρικό λόγω της κρίσης;» (video)

sakorafa1

Ερώτηση προς τον προτεινόμενο Επίτροπο Ανάπτυξης Μάρος Σέφκοβιτς για την ενεργειακή φτώχεια κατέθεσε η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.

Η ερώτηση έχει ως εξής: «Μια ακόμα επίπτωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σας είναι η δημιουργία μίας νέας κοινωνικής κατηγορίας, αυτής των ευάλωτων καταναλωτών στον τομέα της ενέργειας, οι οποίοι πλήττονται από μία νέα και πρωτόγνωρη μορφή φτώχειας, την ενεργειακή φτώχεια.

Γνωρίζετε την έννοια της ενεργειακής φτώχειας:

Αδυναμία  στοιχειώδους πρόσβασης στις απαραίτητες μορφές ενέργειας που εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Και μιλώ για το αυτονόητο:

Πρόσβαση στο φωτισμό, στη θέρμανση, στην ψύξη, δηλαδή στις ελάχιστες παροχές που θα έπρεπε να παρέχονται σε όλους, αδιακρίτως, αλλά εσείς τις αντιμετωπίζετε σαν εμπορεύματα.

Ερωτώ λοιπόν, η περιβόητη ενεργειακή ένωση που φιλοδοξείτε να επιτύχετε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου, έχει τελικά χώρο για αυτή τη κοινωνική τάξη ενεργειακής φτώχειας; Και αν ναι, πώς σκοπεύετε να κάνετε πράξη την κοινοτική αλληλεγγύη;  

Συγκεκριμένα, με ποιον ακριβώς τρόπο, ποια χρηματοδοτικά εργαλεία, τι ύψος πόρων και πόσο άμεσα, σκοπεύετε να υιοθετήσετε και να διαθέσετε για να προστατεύσετε τους ευάλωτους καταναλωτές από την άνοδο των τιμών και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους που τους οδηγεί στην ενεργειακή φτωχοποίηση;».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.