ΚΚΕ: Να μην μετακινηθούν γιατροί από το ΚΥ Άνω Καλεντίνης

Ερώτηση στο κοινοβούλιο

Να μη μετακινηθούν γιατροί από το ΠΕΔΥ-ΚΥ Άνω Καλεντίνης στο Γ.Ν. Άρτας και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησης τους, η διοίκησητης 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας,επιχειρώνταςνααντιμετωπίσειτιςελλείψεις του προσωπικού στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) όπου παραμένουν κενές και οι δύο θέσεις των μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, που προβλέπονται για τη λειτουργία του, αντί να προχωρήσει τις απαραίτητες προσλήψεις, διατάσσει μετακινήσεις προσωπικού από το ΚΥ Άνω Καλεντίνης ανακυκλώνοντας ουσιαστικά το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την απόφαση μετακινούνται οι γιατροί ειδικότητας Γενικής Ιατρικής του ΠΕΔΥ-ΚΥ Άνω Καλλεντίνης προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΠ του Γ.Ν. Αρτας.

«Η απόφαση εύλογα ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των γιατρών του ΚΥ Άνω Καλλεντίνης που προχώρησαν στην κατάθεση εξωδίκου, αφού είναι Γενικοί γιατροί στην πρώτη τους θητεία και σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 26 παρ. 1 του Ν.2519/ 1997 δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επιπλέον καλούνται να καλύψουν θέσεις ειδικευμένων ιατρών που απαιτούν κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό» σημειώνουν εκτιμώντας πως η απόφαση αποτελεί άλλο ένα κτύπημα για τις ήδη υποβαθμισμένες παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Βορίδη τι μέτρα προτίθεται άμεσα να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το νοσοκομείο από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία του.
  •  Να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία όλων των κλινικών και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου και των ΚΥ και να υπάρξει συνολικά αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της περιοχής με βάση τις ανάγκες των κατοίκων.
  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, να μη γίνουν μετακινήσεις προσωπικού γιατί όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων αλλά το αναπαράγουν και καταταλαιπωρούν ασθενείς και εργαζόμενους.
  •  Πότε ακριβώς προβλέπεται ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το Υπουργείο για την επίλυση των προβλημάτων.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.