ΔΡΑΣΥ: Τεχνικό πρόγραμμα «βαριά ανάπηρο για το κοινωνικό σύνολο»

Η ΔΡΑΣΥ καταψήφισε το προτεινόμενο από τη δημοτική αρχή τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 γιατί «καμία σχέση δεν έχει με τις διαρκώς οξυνόμενες λαϊκές ανάγκες». Όπως επισημαίνει σε  σχετική ανακοίνωση, «διαχώρισε έτσι τη θέση της από τη συναινετική στάση που τήρησαν όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στη συζήτηση».

Αναλυτικά η εισήγηση του δημοτικού της συμβούλου Στέφανου Σκοπούλη έχει ως εξής:

«Το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα από τη δημοτική αρχή για το 2015 συμπυκνώνει και αντικατοπτρίζει την ουσία της ασκούμενης σήμερα πολιτικής τόσο από την κεντρική όσο και από την τοπική διοίκηση.

Είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο στις λεγόμενες δημοσιονομικές ανάγκες που υπαγορεύονται από τις αντιδραστικές κατευθύνσεις ΕΕ ΔΝΤ και συγκυβέρνησης, και που απαιτούν πολιτικές περιορισμού ως και εκμηδένισης των δαπανών για έργα και υποδομές λαϊκής στήριξης και ανακούφισης.

Έτσι για μια ακόμη χρονιά το πρόγραμμα στηρίζεται στις πιστώσεις του ΕΣΠΑ για συνεχιζόμενα έργα που εντάχθηκαν χωρίς καμία συνοχή μεταξύ τους, και με την απουσία και του πιο στοιχειώδους έστω σχεδιασμού και προγραμματισμού που θα υπηρετούσε επείγουσες ανάγκες των συνδημοτών μας.

Γνωστές είναι εξάλλου οι ασφυκτικές και απαγορευτικές προϋποθέσεις  για ένα παρόμοιο στόχο που επιβάλλονται από  την ΕΕ, μέσω των κριτηρίων της σκοπιμότητας και της επιλεξιμότητας που κατά βάση εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Αν συνυπολογίσει κανείς  τις ασήμαντες, για το μέγεθος του δήμου και τις πραγματικές του ανάγκες, προϋπολογισμένες πιστώσεις για το 2015, το συνηθισμένο χάσμα που παρατηρείται μεταξύ αυτών και εκείνων που τελικά διατίθενται και απορροφούνται, αλλά και τη συνεχιζόμενη τακτική της ένταξης έργων με βάση τις πολιτικές σκοπιμότητες αντιλαμβάνεται κανείς ότι και αυτό το τεχνικό πρόγραμμα θα αποδειχθεί βαριά ανάπηρο για το κοινωνικό σύνολο, όχι το ίδιο όμως για τα εργολαβικά συμφέροντα!

Με βάση αυτές τις βασικές γενικές πολιτικές εκτιμήσεις θα ήταν  παρακινδυνευμένο και αποπροσανατολιστικό να επιχειρήσει κανείς μια επιμέρους κριτική αποτίμηση των προτεινόμενων έργων, μια πράξη που θα μπορούσε  να δημιουργήσει διαχειριστικές αυταπάτες και εσφαλμένες εντυπώσεις σχετικά με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή του δήμου μας.

Για τη ΔΡΑΣΥ πλούτος υπάρχει και τον καρπώνεται παράνομα η παρασιτική άρχουσα τάξη. Η φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και η διεκδίκηση των παράνομα παρακρατημένων πόρων από την κεντρική εξουσία, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να παραχθεί, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, έργο εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών.

Οι ανάγκες αυτές μπορούν να αξιολογηθούν να ιεραρχηθούν και να ενταχθούν σε έναν ενιαίο και κεντρικό σχεδιασμό με τη  δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών.

Ώστε να μην διψούν και να πίνουν καθαρό και φτηνό νερό οι συμπολίτες μας.

Να προστατεύεται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τα απόβλητα.

Να διασφαλίζεται η φτηνή και φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον μετακίνηση του πληθυσμού.

Να  θωρακίζεται η περιοχή από κάθε είδους καταστροφές.

Να περιφρουρηθεί το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας να έχει  πρόσβαση σε δημόσιες σύγχρονες και δωρεάν δομές υγείας και παιδείας.

Να αντιμετωπίζονται τα ΑΜΕΑ και οι άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με ευαισθησία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός να αποτελούν δικαίωμα και όχι ακριβοπληρωμένη πολυτέλεια όπως συμβαίνει σήμερα.

Οι προτεραιότητες και τα αιτήματα αυτά θεωρούνται σίγουρα ανέφικτα για μια δημοτική αρχή συνηθισμένη στην υποταγή και την εθελόδουλη πρακτική της διαχείρισης και εξειδίκευσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να θεωρούνται έτσι από τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου Γιαννιώτικου λαού που τα δικαιούται και επιβάλλεται να τα διεκδικήσει».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.