Η Πανηπειρωτική τιμά τους Αλ. Αλκαίο, Θ. Αγγελόπουλο

aggelopoulos

Δύο ανθρώπους της Τέχνης που άφησαν το δικό τους ανεξίτηλο στίγμα στον νεοελληνικό πολιτισμό θα τιμήσει το επόμενο διάστημα η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Πρόκειται για τον Άλκη Αλκαίο και το Θόδωρο Αγγελόπουλο.

alkaios_alkis

Άλκης Αλκαίος

Αρχικά, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο της Πανηπειρωτικής στην Αθήνα, διοργανώνεται εκδήλωση και τα δύο χρόνια από το θάνατο του ποιητή Άλκη Αλκαίου (καταγόταν από  την Πάργα).

Η μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα τιμηθεί στα Γιάννενα από την Παρασκευή, 16 ως την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την «Ήπειρο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου».

ΖΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Για την οικονομική στήριξη των δύο εκδηλώσεων αλλά των υπολοίπων που έχουν προγραμματιστεί, «επειδή οι χορηγίες και οι ενισχύσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες», η Συνομοσπονδία κυκλοφόρησε κάρτα οικονομικής ενίσχυσης. Η κάρτα κοστίζει 50 ευρώ και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΣ  «όσοι με την αγορά της συμβάλλουν σε αυτήν θα καταχωρούνται σε κατάλογο που θα ανανεώνεται συνεχώς και θα διανέμεται στις εκδηλώσεις μας, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΠΣΕ κλπ.». η Πανηπειρωτική καλεί πρώτα από όλα τους Ηπειρωτικούς συλλόγους και οργανισμούς να αγοράσουν τουλάχιστον μια κάρτα και όλους τους συμπατριώτες να συμβάλουν όσο μπορούν.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιείται το Γενικό Συμβούλιο των αποδημικών οργανώσεων στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στην Αθήνα, και ακολουθούν οι γιορτινές παρουσιάσεις της παραδοσιακής χορωδίας, παραμονές Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς.
  • Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 σε συνεργασία με την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζάππειο) στο Ζάππειο Μέγαρο θα τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας
  • Η κορυφαία εκδήλωση της ΠΣΕ «Η Πίτα του Ηπειρώτη» διοργανώνεται την Κυριακή 1η Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Η διατήρηση και η διάδοση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και γενικότερα του πολιτισμού μας θέλει αγώνα, δράση, συμμετοχή και στήριξη σε όλα τα επίπεδα, καταλήγει το ΔΣ της Συνομοσπονδίας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.