Συνάντηση φορέων προτείνει ο Θ. Μπέγκας

mpegkas2

Συντονισμό δράσης και συνεργασία όλων των φορέων επιδιώκει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας. Με απηύθυνε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας επιστολή στον Μητροπολίτη, στους βουλευτές και του Δημάρχους του νομού Ιωαννίνων, στον Περιφερειάρχη και στα Επιμελητήρια.

Στην επιστολή με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε μια σειρά γεγονότων, που είτε σηματοδοτούν αρνητικές εξελίξεις, είτε στασιμότητα, σε μείζονα και χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, ο κ. Μπέγκας υπογραμμίζει πως «ήρθε πλέον η ώρα να επιδιώξουμε έναν καλύτερο συντονισμό, να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να συναποφασίσουμε πώς θα προωθήσουμε από κοινού μείζονα θέματα για την περιοχή μας, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ενημερώνει καταρχήν τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νομού Ιωαννίνων για την βούληση του να υπάρξει – σε συνεργασία με την περιφέρεια – κοινή συνάντηση και αφού προηγηθεί  συνεννόησης με όλους για την εξεύρεση του κατάλληλου χρόνου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι. 

Μια συνάντηση όπου θέματα όπως οι εξελίξεις σχετικά με τα διόδια, το αεροδρόμιο, το Ρυθμιστικό, το ΤΑΙΠΕΔ ή όποια άλλα κριθεί αναγκαίο, να συζητηθούν και να υπάρξουν αποφάσεις για το πώς προωθούνται από κοινού.

ΔΥΙΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΤΑΙΠΕΔ

Επίσης ο κ. Μπέγκας κοινοποίησε προς ενημέρωση των φορέων δύο επιστολές που απέστειλε το προηγούμενο διάστημα:

  • την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το θέμα των εκτάσεων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου και εκχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία επιστολή ο Δήμος Ιωαννιτών επαναφέρει τις ανοιχτές, ακόμη, υποθέσεις παραχώρησης εκτάσεων, όπως το στρατόπεδο Βελισαρίου.  Ο κ. Μπέγκας αναφέρεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητείται να περιέλθουν στο Δήμο οι εκτάσεις σε Αμπελόκηπους και παραλίμνια περιοχή και ζητά συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε (δεν συμμετέχουν οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση, ΔΡΑΣΥ). «Το γνωρίζετε πως τα Γιάννενα, η Ήπειρος,  είναι η πόλη των ευεργετών που έχουν προσφέρει διαχρονικά πολλά στη χώρα μας. Κτίρια «σύμβολα» στην πρωτεύουσα έχουν «ηπειρωτικό όνομα».

Ο Δήμος Ιωαννιτών όλα τα προηγούμενα χρόνια παραχωρεί συνεχώς στο Δημόσιο εκατοντάδες στρέμματα γης για σκοπούς που εξυπηρετούσαν το κοινό συμφέρον.

Ελπίζουμε και η  πολιτεία να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, καθώς οι εκτάσεις που ζητάμε να παραχωρηθούν στο Δήμο Ιωαννιτών, αποτελούν σημαντικό «κρίκο» στην εξέλιξη του τόπου μας», τονίζει μεταξύ άλλων.

  • την επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Δημήτριο Κούκη μετά από σύσκεψη που προκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, η οποία αφορούσε στο θέμα της τοποθέτησης ραδιοβοηθήματος στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Στην επιστολή του ο κ. Μπέγκας ζητά στατιστικά στοιχεία, όπως ο αριθμός των ημερών σε ετήσια βάση που είναι αδύνατη η προσέγγιση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και οι  ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας που εμφανίζεται η μεγαλύτερη δυσκολία εξαιτίας άλλων καιρικών φαινομένων εκτός ομίχλης, ώστε να «διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση του Δήμου με αεροπορικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να προγραμματίσουν πτήσεις από και προς τα Ιωάννινα».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.