Ζεσταίνει τρακτέρ ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27 Αυγούστου με πορεία προς ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρει

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα βοσκοτόπια διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Αυγούστου ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση «οργανώνει την αντίδραση των συναδέλφων που πλήττονται από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, πραγματοποιώντας:

-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 27/8, με σημείο συνάντησης (προσυγκέντρωση) το Αεροδρόμιο της πόλης στις 11.00 π.μ.  και

-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ αμέσως μετά στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (πρώην Νομαρχία).

Για την καλύτερη προετοιμασία της παραπάνω κινητοποίησης, τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας θα πραγματοποιήσουν περιοδείες / συσκέψεις στα χωριά της περιοχής ως εξής: Πέμπτη 21/8 στη Ζίτσα, Παρασκευή 22/8 στην Πρωτόπαππα, Σάββατο 23/8 στο Πετσάλι, Κυριακή 24/8 στο Γκρίμποβο, Δευτέρα 25/8 στα Γραμμενοχώρια και τη Δευτέρα 25/8 στο Πέραμα.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Στο κάλεσμα του ο Σύλλογος καταφέρεται εναντίον της πλειοψηφίας της ΠΑΣΕΓΕΣ σημειώνοντας: «Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το συνεπές αγροτικό κίνημα πανελλαδικά και στο νομό μας είχε επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν για τους φτωχούς κτηνοτρόφους κάτω από τις εντολές της Ε.Ε για τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων (σχέδιο δράσης για τα βοσκοτόπια). Τότε κατηγορηθήκαμε από διάφορους καλοθελητές που έσπειραν τον εφησυχασμό στους κτηνοτρόφους (ότι είμαστε κινδυνολόγοι και ότι φέρνουμε καταστροφή). Τα ίδια παπαγαλάκια λένε και σήμερα ότι όλα θα διορθωθούν και ότι θα υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις. Για μια ακόμη φορά λένε ψέματα ΠΑΣΕΓΕΣ –  ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ – ΕΝΩΣΕΙΣ, Συγκυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Καλούμε τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να τους γυρίσουν την πλάτη και να βγάλουν συμπεράσματα μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση στην οποία οδηγούνται οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα ορεινών φτωχών περιοχών του νομού μας κατάσταση που τους οδηγεί στην απόγνωση και την ακραία φτώχεια, που θα επιδεινωθεί με την νέα ΚΑΠ παρά τους πανηγυρισμούς των ευρωλάγνων.

Η αγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 – 2020, έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά.

Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο ‘άρμα της ΕΕ’ των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.