Στο ΣτΕ για τη μονάδα λυματολάσπης ο Δήμος Ζίτσας

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της υπό κατασκευή μονάδας λυματολάσπης του Κωνσταντίνου Σταύρου, συζύγου της αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατ. Καλογιάννη, στην Ελεούσα αποφάσισε να καταθέσει ο Δήμος Ζίτσας. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, 1η Δεκεμβρίου και ήταν ομόφωνη. Προσφυγή θα κατατεθεί από το δημοτικό συμβούλιο και την αδειοδότηση της μονάδας βιοαερίου της ΕΝΒΙΕΚΑΡ στη ΒΙΠΕ Ροδοτοπίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις δύο υποθέσεις θα κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι προσφυγές στο ΣτΕ να εκδικαστούν, ενώ θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία των δύο μονάδων.

 Η δημοτική αρχή του Μιχάλη Πλιάκου επιθυμούσε απλή συζήτηση των δύο θεμάτων για να αποφύγει να τοποθετηθεί για το θέμα, λόγω και της άμεσης πολιτικής σχέσης με την αδειοδοτούσα περιφερειακή αρχή, ωστόσο η παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων ανάγκασε τη δημοτική αρχή να ληφθούν αποφάσεις.

Αποφασίστηκε ακόμη να πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελεύσεις καθώς και συγκέντρωση στην Ελεούσα.

Ακόμη θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, στη ΔΕΥΑΙ, στην Αποκεντρωμένη και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, των φορέων και των κατοίκων.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.