Μητροπολίτη από την Ήπειρο θέλει ο Αλέκος Καχριμάνης

Παρέμβαση στο θέμα της εκλογής νέου μητροπολίτη στα Γιάννενα έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στις 25 του μήνα συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με μοναδικό αντικείμενο την εκλογή του μητροπολίτη Ιωαννίνων, Ελασσώνος, Φωκίδος και Θεσσαλιώτιδος.

Η πλήρωση της θέσης στη Μητρόπολη Ιωαννίνων θεωρείται μείζονος σημασίας, λόγω της οικονομικής της ευρωστίας αλλά και της επιρροής που ασκεί στο Φανάρι ως Μητρόπολη των Νέων Χωρών.

ΠΟΙΟΥΣ “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ”

Η σημερινή παρέμβαση του κ. Καχριμάνη σχετίζεται άμεσα με το έντονο παρασκήνιο και τη φημολογία το πρόσωπο το οποίο θα κληθεί να καλύψει το κενό του εκλιπόντα Θεόκλητου και να διαχειριστεί την περιουσία της τοπικής Μητρόπολης. Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος» κάνει λόγο για προσπάθεια του αρχιεπισκόπου Ιερώνουμου να ευνοήσει υποψηφιότητες από το δικό του στενό περιβάλλον, ενώ ονόματα από την Ήπειρο που ακούγονται για τη θέση είναι ο αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός με σημαντικό έργο στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία «Βελλάς», ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Καχριμάνης, ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου από την Ιερά Μονή Μαζίου Μεγάρων.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Στη δήλωση του ο Αλέκος Καχριμάνης μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η μητρόπολη Ιωαννίνων είναι η μεγαλύτερη της Ηπείρου και μία από τις σημαντικότερες της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόσωπο του νέου μητροπολίτη,  τόσο από την Ηπειρωτική Κοινωνία, αλλά όπως διαπιστώνουμε και από το σύνολο σχεδόν του  Εκκλησιαστικού χώρου.

Ενόψει της εκλογής του διαδόχου του μακαριστού Θεόκλητου,  καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί των παραινέσεων που  πλήθος συμπατριωτών μας απευθύνει προς την Ιεραρχία και προσωπικά προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,  για την επιλογή ενός άξιου Μητροπολίτη.  Ασπαζόμαστε το αίτημα, όπως ο νέος Μητροπολίτης πρέπει να είναι  άριστος γνώστης των προβλημάτων και της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στην Μητρόπολη.

Πιστεύω απόλυτα ότι υπάρχουν άξιοι κληρικοί,  που είτε υπηρετούν σήμερα στην Ήπειρο, είτε κατάγονται από την περιοχή μας, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες να σηκώσουν το βάρος της Μητρόπολης Iωαννίνων, αλλά και άλλων κενών μητροπόλεων.

Τους γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος, τους γνωρίζει η Ιεραρχία  που έχει και τον τελευταίο λόγο.

Εμείς  ζητάμε να αφουγκραστούν τη θέληση του λαού των Ιωαννίνων, ακόμη και των τοπικών φορέων.  Θέλουμε ο νέος μητροπολίτης, να γνωρίζει σε βάθος όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη Μητρόπολη,  να έχει ηθικό και πνευματικό ανάστημα, διοικητικές ικανότητες, ποιμαντικά ενδιαφέροντα και κυρίως  αγωνιστική διάθεση ώστε να της δώσει την αίγλη που της αξίζει. Το δικαιούται η Μητρόπολη, η πόλη, ο Νομός Ιωαννίνων, η Εκκλησία της Ελλάδος».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.