Αναφορά Χρ. Μαντά για τα προβλήματα των αμπελουργών της Ζίτσας

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, με την οποία ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των αμπελουργών Ζίτσας από την εκτεταμένη προσβολή των αμπελώνων τους από μυκητολογικές ασθένειες, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο.  Η επιστολή του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας απεστάλη στις 16 Ιουλίου. Η αναφορά του κ. Μαντά απευθύνεται στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσαυτάρη και Οικονομικών κ. Χαρδούβελη.

Ο κ. Μαντάς κατέθεσε την αναφορά αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού και του οινοτουρισμού στη συζήτηση στην Ολομέλεια στη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Τουρισμού: «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις»,

ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Ο κ. Μαντάς κατέθεσε ακόμη την επιστολή της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου «Ο Ξένιος Ζευς», με την οποία καταγγέλλει την επιζήμια και καταχρηστική φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης εις βάρος των επιχειρήσεων του κλάδου, με την επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας, αυξημένου έως και 2000% σε σχέση με τον αντίστοιχο φόρο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Η αναφορά απευθύνεται στους Υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.