Στ. Σκοπούλης: Μεσάζοντας ιδιωτικών συμφερόντων η δημοτική αρχή

Σκληρή κριτική ασκεί στη δημοτική αρχή των Ιωαννίνων η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΡΑΣΥ) σχολιάζοντας την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παράταξη με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη θεωρεί ότι  κατά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμης σημασίας για τα λαϊκά συμφέροντα ζητήματα που η ΔΡΑΣΥ έθεσε, ενώ για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε σε ρόλο  μεσάζοντα εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ: Η ΔΡΑΣΥ απαίτησε να μην ισχύσει η απόφαση της δημοτικής αρχής για την ενεργοποίηση του νόμου ενάντια στους οφειλέτες που έχουν ήδη εξαντληθεί οικονομικά από την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Παράλληλα κατήγγειλε ότι αποτελεί φύλλο συκής η επίκλησή της για τα χρέη των μεγαλοφειλετών και ζήτησε  να δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο πλήρης κατάλογος των οφειλετών προς το δήμο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ: Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι το επιχειρούμενο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας στους Αμπελόκηπους και στον Αγ. Νικόλαο Κοπάνων θα πρέπει να αποτραπεί άμεσα με την οργάνωση του αγώνα των κατοίκων  οι οποίοι  απολύτως τίποτε δεν θα πρέπει να περιμένουν από τη συμβιβασμένη δημοτική αρχή. Ο αγώνας αυτός μπορεί και πρέπει να συντονιστεί και να αποκτήσει χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού, αυτήν την στιγμή που η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου με την πολιτική του αποφασίζομε και διατάσσουμε ξεπουλά όλα τα κοινωνικά αγαθά μεταξύ των οποίων και αυτό της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Η παράταξή μας αναφερόμενη στα εκπαιδευτικά ζητήματα αρμοδιότητας του δήμου διαπίστωσε ότι η αναγγελλόμενη κατάργηση των σχολικών επιτροπών εντάσσεται στην κυβερνητική πολιτική της περαιτέρω μείωσης των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς περισσότερα  παιδιά της λαϊκής οικογένειας μπορούν να βρεθούν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με βάση τη μειωμένη χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε και τα αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσουν για φέτος.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ: Σχετικά με το αίτημα των ΕΠΑΣ μαθητείας -ΟΑΕΔ για τη διάθεση θέσεων  στο δήμο για πρακτική άσκηση των σπουδαστών, η ΔΡΑΣΥ θεωρεί ότι παρόμοια προγράμματα όχι μόνο δεν λύνουν το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή μας και την έλλειψη προσωπικού στο δήμο, αλλά δημιουργούν το έδαφος για την εμπέδωση από τη νεολαία μας της αντίληψης ότι θα πρέπει να συμβιβαστεί με τους κανόνες του σύγχρονου δουλεμπορίου που έχει ανάγκη το κεφάλαιο!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΕΒ: Η ΔΡΑΣΥ ανέδειξε επίσης την αναγκαιότητα να καταργηθεί το χαράτσι προς τον ΤΟΕΒ που υπό την μορφή του τέλους άρδευσης και την απειλή της βεβαίωσης των οφειλών προς το δημόσιο ταμείο, αναγκάζονται να καταβάλλουν οι συνδημότες μας για τις ιδιοκτησίες τους που έπαψαν να αρδεύονται για δεκαετίες τώρα.

ΓΙΑ ΤΗ «ΔΩΔΩΝΗ»: Τέλος σχολιάζοντας το γεγονός της παραχώρησης των μετοχών της ένωσης αγροτών Ιωαννίνων στα νέα αφεντικά της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης,  εκτίμησε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί την τελευταία πράξη ενός δράματος που παίχτηκε σε βάρος των παραγωγών των εργαζομένων και των καταναλωτών, με πρωταγωνιστές την συγκυβέρνηση τους τοπικούς ιθύνοντες και τα φιλοκυβερνητικά στελέχη της ένωσης που από πάντα προωθούσαν την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων στον κλάδο.

ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ: Η συζήτηση επί των θεμάτων της ΗΔ αποκάλυψε πόσο συνυφασμένη με τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι η πολιτική της δημοτικής αρχής και πόσο  φαρισαϊκό είναι το ενδιαφέρον της για την σωτηρία της λίμνης μας.

Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή υπήρξε η σπουδή και η βιασύνη με την οποία επιχείρησε ο εισηγητής της δημοτικής αρχής, να ικανοποιήσει το αίτημα της ιδιωτικής εταιρίας για παραχώρηση χρήσης παρόχθιας ζώνης προκειμένου να αναπτυχθεί χερσαία υποδομή υδατοδρομίου.  Και όλα αυτά παρότι η εισηγητική έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας υπενθύμιζε ότι το ισχύον θεσμοθετημένο καθεστώς κηρύσσει αυτές τις περιοχές ως τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που χρήζουν ειδικής προστασίας, και ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία υδατοδρομίου!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ: Αλλά και στο αίτημα του Δασαρχείου Ιωαννίνων για δεκαετή παράταση απαγόρευσης του κυνηγιού όλων των θηραμάτων στη λίμνη Παμβώτιδα και στις γύρω από αυτήν εκτάσεις, η δημοτική αρχή εκτός από το ότι πρότεινε  τη μείωση στο μισό την χρονική  απαγόρευση, στη σχετική συζήτηση  σύμβουλοί της μαζί με άλλους συμβούλους της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν  αυτήν την αναγκαιότητα προτείνοντας την ανεξέλεγκτη θήρα στο ευαίσθητο οικολογικό περιβάλλον της λίμνης.

Η ΔΡΑΣΥ πιστεύει ότι παρόμοιες αποφάσεις θέσεις και πρακτικές αποκαλύπτουν το υποκριτικό δήθεν ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τη λίμνη, από όπου και αν αυτό προέρχεται, όταν  την ίδια στιγμή προτάσσεται η εξυπηρέτηση  πολυποίκιλων συμφερόντων σε βάρος της!


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.