ΣΥΡΙΖΑ: «Ερωτήματα για τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο»

Στο στόχαστρο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών(BND) βρίσκονται οι Έλληνες χρήστες του Ίντερνετ, εγείροντας τεράστια ερωτήματα σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση . Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, η γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες από την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται σε ντοκουμέντο που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ Γερμανού δικηγόρου και της BND, πραγματοποιούνται γενικά για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας», ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», εκτός από την  Ελλάδα στην λίστα της BND περιλαμβάνονται άλλες 195 χώρες και τοποθεσίες.
Ο δικηγόρος Νίκο Χάρτινγκ μήνυσε την BND, επειδή θεώρησε ότι η επικοινωνία του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ξένους πελάτες του μπορεί να αποτελεί στόχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ υποστήριζε ότι η υπηρεσία δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθεί τον ίδιο, καθώς είναι Γερμανός πολίτης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ

 «Τεράστια ερωτήματα εγείρονται» από τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Άραγε οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων κι εταίρων; Οι εν λόγω υποκλοπές είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία που θέτει αυστηρούς περιορισμούς; Οι ελληνικές Αρχές είναι σε γνώση της αποκαλυπτόμενης δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική; Εντέλει, ποιος θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα πανίσχυρα κρατικά δίκτυα των υποκλοπών;» αναρωτιέται η Κουμουνδούρου, αναμένοντας επίσημες απαντήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: efsyn.gr

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.