Αλ. Καχριμάνης: Τρεις ομάδες πίσω από τις κλοπές εικόνων

Τη θέση του να φτάσουν μέχρι το τέλος οι έρευνες για τους δράστες των κλοπών εικόνων από τους Ιερούς Ναούς και τα Μοναστήρια της Ηπείρου, επανέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, με αφορμή την τελευταία απόπειρα κλοπής στον Ι. Ν. Αγίου Μηνά Μονοδενδρίου Ζαγορίου.

«Η όλη υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της. Θεωρώ ότι  η πρόταση που έκανε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος για καταγραφή των πάντων είναι σωστή. Κάτι που έπρεπε ήδη να έχει γίνει.  Εμείς επεξεργαζόμαστε προτάσεις για να αποκτήσει ταυτότητα ο πολιτισμός της Ηπείρου και δη ο θρησκευτικός. Μόλις αυτές ολοκληρωθούν θα τις θέσουμε υπόψη των Μητροπόλεων της Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού»

Τέλος ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι από την ενασχόλησή του με το θέμα των κλεμμένων εκκλησιαστικών θησαυρών, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι οι δράστες χωρίζονται σε τρεις ομάδες: Σε αυτούς που κλέβουν τις εικόνες, σε αυτούς που τις πουλάνε και σε αυτούς που τους καλύπτουν.

«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγουν στην επιφάνεια όλα όσα αφορούν  στην κλοπή των εικόνων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και όχι μόνο», κατέληξε.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.