Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις για βοήθεια προς απόρους

Ολοκληρώθηκαν και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου οι συσκέψεις για την προετοιμασία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2015- 2020 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στο πλαίσιο των συσκέψεων, που οργάνωσε και υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου σε Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, ενημερώθηκαν οι φορείς για τις κατευθύνσεις που θέτει το Ε.Π., με στόχο την παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Με την ολοκλήρωση των συσκέψεων θα διαμορφωθούν Κοινωνικές Συμπράξεις, μια ανά Περιφερειακή Ενότητα, με τη συμμετοχή φορέων της ευρύτερης περιοχής, όπως πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, Μητροπόλεις, Σώματα Ασφαλείας, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Με την τελική έγκριση του προγράμματος οι Κοινωνικές Συμπράξεις θα αναλάβουν την υλοποίηση των βασικών πυλώνων της Στρατηγικής του Ε.Π. που είναι: η παροχή υλικής βοήθειας (τρόφιμα, ρουχισμός, είδη καθαρισμού, κ.ά.), συνοδευτικές δράσεις (αντιμετώπιση κοινωνικού αποκλεισμού ή έκτακτων αναγκών, υπηρεσίες κοινωνικοποίησης, κ.ά.), καθώς και τεχνική υποστήριξη.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης στα Ιωάννινα ενημερώθηκαν εκτεταμένα οι φορείς για τις κατευθύνσεις του Ε.Π..

Στους άξονες που θέτει η Περιφέρεια για την εφαρμογή του Ε.Π. και συνολικά των δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής αναφέρθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Οδ. Πότσης, Ι. Καραμπίνας και Κ. Σιαράβας. Εκτεταμένη παρουσίαση των πυλώνων του Ε.Π. έγινε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Καμπούρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Μητρόπολης Ιωαννίνων, των Δήμων Ζίτσας (με παρουσία του Δημάρχου Μ. Πλιάκου), Β. Τζουμέρκων και Κόνιτσας, της VIIIης Μεραρχίας, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του Ε.Ε.Σ., ΑμεΑ, του Συλλόγου Πολυτέκνων, κ.ά. Την συμμετοχή τους στη Σύμπραξη δήλωσαν επίσης οι Δήμοι Ιωαννιτών, Μετσόβου, Δωδώνης Ζαγορίου και Πωγωνίου.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.