Επιμόρφωση για την καλύτερη εφαρμογή του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος

 Στο πρόγραμμα ενημέρωσης και επιμόρφωσης αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων που θα υλοποιήσουν το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, θα συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού, και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, Ρόη Ζηκίδου και στελέχη της υπηρεσίας.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και ξεκινάει από σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη για τους «βόρειους» Δήμους (μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα) και στην Αθήνα για τους «νότιους» Δήμους της χώρας.

Η εκπαίδευση για την υλοποίηση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, κρίθηκε αναγκαία από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς οι 13 Δήμοι που ξεκινούν την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος καλούνται να φέρουν σε πέρας μια πολύπλοκη διαδικασία.

Αφενός η εφαρμογή του προγράμματος έχει πολλά στοιχεία καινοτομίας σε σχέση με όσα εφαρμόζονταν έως σήμερα στα διάφορα προγράμματα και αφετέρου οι 13 Δήμοι θα πρέπει να διεκπεραιώσουν με τις υπηρεσίες τους και μια ερευνητική δουλειά που θα χρησιμοποιηθεί από το Υπουργείο ως «πιλότος», τροφοδοτώντας το με στοιχεία που είναι απαραίτητα για την καθολική εφαρμογή του προγράμματος στο δεύτερο στάδιο.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών έχει ήδη γίνει από την πρώτη στιγμή η απαραίτητη προετοιμασία κι έχει οργανωθεί το κατάλληλο γραφείο που θα παρέχει την ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους, αλλά και θα βοηθάει τους δικαιούχους, που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση που απαιτείται για τη συμμετοχή στο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα.

Επειδή εκδηλώνεται ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι τελευταίες οδηγίες εφαρμογής του προγράμματος θα δοθούν στους Δήμους στο πρόγραμμα ενημέρωσης και επιμόρφωσης που ξεκινάει από αύριο.

Από το Δήμο Ιωαννιτών θα υπάρξει στη συνέχεια αναλυτική ενημέρωση προς όλους τους συμπολίτες μας, πριν «ανοίξει» το σύστημα ηλεκτρονικής υποδοχής των αιτήσεων.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.