Κλείνει η σχολή βοηθών νοσηλευτών του νοσοκομείου Άρτας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, σχετικά με το κλείσιμο της ΕΠΑ.Σ. Β. Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Άρτας, κατέθεσε την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου η βουλευτίνα Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η Σχολή του Νοσοκομείου της Άρτας ιδρύθηκε το 1989 και εξυπηρετεί τις ανάγκες τριών (3) Νομών ( ΑΡΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ ) αλλά και ενός κομματιού του Νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων.

Από της ιδρύσεώς της μέχρι και τη Σχολική χρονιά 2013-2014 αποφοίτησαν 752 σπουδαστές. Την παρούσα Σχολική Χρονιά  ( 2014-2015 ) θα αποφοιτήσουν 24.

Να τονίσουμε ότι όλες τις Σχολικές Χρονιές το ενδιαφέρον μαθητών προς φοίτηση ήταν αρκετά μεγαλύτερο από τις δυνατότητες της Σχολής.

Οι εν λόγω σχολές καταργούνται σύμφωνα με το Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193/13 τ.Α΄) «Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις».

Το έργο των Σχολών σύμφωνα με το άρθρο 17 του παραπάνω νόμου μεταφέρεται στη ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) και σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου αυτού τα Υπουργεία : 1) ΥΓΕΙΑΣ 2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 3) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  4) ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ καθώς και Ν.Π.Δ.Δ μπορούν να ιδρύουν Σ.Ε.Κ. και Ι.Ε.Κ.

Το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το άρθρο 71 του Σχέδιου Νόμου «ΊΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΟΙΑΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΙΠΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ», που έχει δοθεί προς διαβούλευση, ιδρύει μόνο δύο (2) δημόσια Ι.Ε.Κ. στο Γ.Ν. Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ».

     Επειδή η προσφορά της Σχολής προς την τοπική κοινωνία – όχι μόνο του νομού Άρτας αλλά και γειτονικών νομών – και προς το Νοσοκομείο, είναι ανεκτίμητη,

     Επειδή ήδη υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση μετά το κλείσιμο των Επαγγελματικών Σχολών του Υπουργείου Παιδείας, στην ευρύτερη περιοχή,

      Επειδή η ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι σε όλους προσιτή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί τη μοναδική λύση

Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Πώς σκοπεύει να διαφυλάξει την επαγγελματική εκπαίδευση ως προς τον τομέα των υπηρεσιών της Υγείας, στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου;
  • Πώς θα καλύψει το κενό που θα αφήσει πίσω του το κλείσιμο της ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Άρτας;
  • Γιατί δεν προβλέπεται η λειτουργία της σχολής στην Άρτα σαν δημόσιο ΙΕΚ αλλά προτείνεται μόνο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.