Με χωματοκάλυψη αντιμετωπίστηκε φωτιά στον ΧΥΤΑ Ελληνικού

xyta_elliniko

Γρήγορα και αποτελεσματικά με τη μέθοδο της χωματοκάλυψης, αντιμετωπίστηκε το βράδυ της Κυριακής, η αυτανάφλεξη που σημειώθηκε στο ΧΥΤΑ.

Συγκεκριμένα γύρω στις 17.45 το απόγευμα της Κυριακής, διαπιστώθηκε ότι εκλύονταν καπνός από μικρή ποσότητα απορριμμάτων (5 απορριμματοφόρων) που είχαν εναποτεθεί στο ΧΥΤΑ το ίδιο πρωί και δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της υγειονομικής ταφής.

Από τον ανάδοχο – που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του ΧΥΤΑ – ενημερώθηκε αμέσως ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και η επιβλέπουσα υπηρεσία.

Αποφασίστηκε ότι η πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, είναι η χωματοκάλυψη, διαδικασία που ξεκίνησε αμέσως.  Έτσι παρ’ ότι έσπευσε εγκαίρως στο ΧΥΤΑ δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ζητήθηκε από τον επικεφαλής αξιωματικό να μην επιχειρήσει.

Μέχρι τις 10 το βράδυ οι εργασίες χωματοκάλυψης είχαν ολοκληρωθεί και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε πλήρως. Παρόλα αυτά όλο το βράδυ εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ παρέμειναν σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Σήμερα το πρωί ο ΧΥΤΑ είναι σε πλήρη λειτουργία και δέχεται κανονικά τα απορριμματοφόρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιωαννίνων.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.