Κατασκευή του Πεδινή-Κακαβιά ζητά ο Δήμος Ζίτσας

Την κατασκευή του δρόμου Πεδινή-Κακαβιά, του τμήματος Ιόνιας Οδού που βρίσκεται εκτός της σύμβασης παραχώρησης, ζητά με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο της Ζίτσας. Η σχετική απόφαση ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, 1 Δεκεμβρίου έπειτα από πρόταση του δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου. Το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας εκφράζει ομόφωνα την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία του, για το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά, η Ήπειρος μένει εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Το σημαντικό διευρωπαϊκό έργο της Ιόνιας Οδού, που αφορά άμεσα και τον Δήμο Ζίτσας, παραπέμπεται για άλλη μια φορά στις καλένδες.

Το οδικό τμήμα Πεδινής-Κακαβιάς, που αποτελεί την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, είναι επιτακτική ανάγκη, να συμπεριληφθεί στα έργα προτεραιότητας του Υπουργείου.

Καλούμε, πριν να είναι αργά, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να δει το άδικο και να βγάλει από την απομόνωση την περιοχή μας δημιουργώντας αναπτυξιακές προοπτικές και εντάσσοντας το συγκεκριμένο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη” (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 της Ε.Ε.».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.