Επίκαιρη ερώτηση Μιχ. Κασσή για τη μονάδα λυματολάσπης

mixalis_kassis1

Επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο με θέμα την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης στα Γιάννενα κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.

Ο κ. Κασσής ρωτά τους δύο υπουργούς:

1) Ποιες διαδικασίες ελέγχου της Νομιμότητας των σχετικών ενεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου σκοπεύετε να δρομολογήσετε, και

2) Προτίθεστε να παρέμβετε για να σταματήσει το έργο αυτό, από τη στιγμή που υπάρχει παραβίαση του Νόμου και δημιουργεί τόσα προβλήματα.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

«Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας απόφασης της Περιφέρειας Ηπείρου,  να δώσει έγκριση για κατασκευή μονάδας επεξεργασίας προϊόντων αστικών λυμάτων στα όρια των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών.

Μια δραστηριότητα  που καταπατά περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤURA 2000 και είναι εντός της Ζ.Ο.Ε 1 Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με στοιχείο 1. Υπενθυμίζω πως  η υπαίθρια κομποστοποίηση δεν αναφέρεται στις επιτρεπόμενες  δραστηριότητες σε περιοχή με στοιχείο 1 που ορίζονται στο διάταγμα ΠΔ 5-5-89.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη λόγο του βιολογικού καθαρισμού και το εργοστάσιο λυματολάσπης απλά θα την «αποτελειώσει».

Η έγκριση για κατασκευή μονάδας επεξεργασίας προϊόντων αστικών λυμάτων πρέπει άμεσα να ανακληθεί, διότι πέραν της περιβαλλοντικής υποβάθμισης δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για μόλυνση των νερών που υδρεύουν τα Ιωάννινα.

Παράλληλα υπάρχει και γενικότερος κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Οι νόμοι και η ποιότητας της ζωής των πολιτών δεν είναι παιχνιδάκι κανενός Περιφερειάρχη. Όλοι όσοι θεωρούν εαυτούς υπεράνω του Νόμου πρέπει να βρεθούν ενώπιόν του».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.