Μ. Κασσής: «Αδιανόητη η λειτουργία περισσότερων διοδίων στην Εγνατία»

mixalis_kassis1

Κουβέντα όμως για το ΤΑΙΠΕΔ όπως και ο Αλ. Καχριμάνης

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης Μιχάλης Κασσής προστέθηκε στους (θεσμικά) αντιδρώντες στην προοπτική λειτουργίας του σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι.

Η δήλωση του κ. Κασσή ακολουθεί τη λογική των δηλώσεων του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, αλλά και της βουλευτίνας Ιωαννίνων της ΝΔ Άννας Ασημακοπούλου, που επίσης αντέδρασαν στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», χωρίς να κάνουν ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο επί της ουσίας επιβάλλει τη λειτουργία των διοδίων ώστε να ξεπουληθεί σε ιδιώτες ο αυτοκινητόδρομος.

Ο βουλευτής χαρακτηρίζει αδιανόητη τη λειτουργία περισσότερων διοδίων προσθέτοντας πως «το σχέδιο αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφαρμοστεί. Η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή για να δικαιολογεί τόσους σταθμούς συν το γεγονός ότι η διαδρομή εντός της Ηπείρου θα είναι οικονομικά δυσβάστακτη για όλους τους ταξιδιώτες. Πώς είναι δυνατόν να αναπτυχτούν οι ορεινές περιοχές όταν κάποιος καλείται να πληρώνει δυσανάλογα ποσά σε διόδια;

Εφόσον το σύστημα των αναλογικών διοδίων είναι έτοιμο να λειτουργήσει, πρέπει να εγκατασταθεί άμεσα και με χαμηλή τιμή ανά χιλιόμετρο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είτε επισκέπτες.

Είναι απαράδεκτο για μια απόσταση 120 χιλιομέτρων εντός της Ηπείρου, να πληρώνουμε 3 φορές διόδια…

Δεν είναι δυνατόν την τρύπα στα δημόσια οικονομικά να την πληρώνει η Ήπειρος. Το αεροδρόμιο βαλτώνει, το σχέδιο κατασκευής της σιδηροδρομικής Εγνατίας είναι ακόμα επί χάρτου. Δεν θα επιτρέψουμε και οδικό αποκλεισμό της  Ηπείρου». Γ.ΠΑΠ.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.