Κάλεσμα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους από την Πρωτοβουλία Αντίστασης

Το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας το οποίο προωθεί η κυβέρνηση καταργεί κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα κρατουμένων σημειώνει η Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης εκφράζοντας τη στήριξη της στην τριήμερη αποχή συσσιτίου την οποία ξεκίνησαν από σήμερα οι κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι για την προώθηση του εν λόγω σχεδίου νόμου.

Η Πρωτοβουλία κάνει λόγο φασιστικής έμπνευσης ρυθμίσεις, όπως, μεταξύ άλλων:

  • καθεστώς πλήρους απομόνωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων και υποδίκων (κατά κύριο λόγο πολιτικοί και απείθαρχοι κρατούμενοι)
  • στέρηση αδειών, ημιελεύθερης διαβίωσης, μεροκαμάτων, δικαιώματος επικοινωνίας με το συγγενικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Συμπληρώνει: «Την ίδια στιγμή, που θεσπίζοντας ευνοϊκές ρυθμίσεις για ποινικούς αδικηματίες, θεσμοποιεί de facto & de jure το ρόλο τους ως καταδότη, και τους μετατρέπει σε ‘κυνηγούς κεφαλών’ πολιτικών αγωνιστών.

Ενώ το όλο αυτό εγχείρημα αναδεικνύεται και σε μια τεράστια οικονομική επιχείρηση κατασκευής-συντήρησης κτιρίων και υποδομών και ιδιωτικοποίησης παρεχομένων υπηρεσιών (φύλαξη, τροφοδοσία κλπ) με προφανή οικονομικά οφέλη ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων. 

Όμως στα κράτη του αστικού κοινοβουλευτισμού η επιβαλλόμενη φυλάκιση ή κάθειρξη σημαίνει στέρηση της ελευθερίας αποκλειστικά και μόνον, γιατί η έννοια του εγκλεισμού σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να στοχεύει στην ηθική και φυσική εξόντωση των κρατουμένων.

Για το λόγο αυτό οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές αποφάσισαν να αντισταθούν για να μην περάσει αυτό το Ν/Σ, ξεκινώντας από τις 18 Ιούνη αποχή από το συσσίτιο.  Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή…

Για τον λόγο αυτό και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που από την πρώτη στιγμή κατάγγειλε το Ν/Σ αυτό και αγωνίσθηκε ενάντια στην ειδική-εξαιρετική – άνιση μεταχείριση συγκεκριμένων κρατουμένων, ενάντια στη λογική της συλλογικής ευθύνης, της εκδικητικότητας, στέκεται πλάι και μαζί με τους κρατούμενους σε έναν αγώνα για όσο αυτός διαρκέσει.

Καλεί κάθε συλλογικότητα, κάθε άνθρωπο με στοιχειώδη ευαισθησία, να πάρει θέση και μέσα από συλλογικές δράσεις να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του Ν/Σ.

Γιατί στην υλοποίηση αυτών των σκοταδιστικών σχεδιασμών η έμπρακτη αλληλεγγύη των «έξω» πάει χέρι χέρι με την αντίσταση και μαχητικότητα των «μέσα».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.