Από το Σάββατο οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ξεκινούν το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για ένταξη δικαιούχων στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Μεταξύ των δικαιούχων κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι ενδιαφερόμενοι και δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στη νέα ιστοσελίδα www.energo.gov.gr, ενώ προκειμένου να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος υποβολής των αιτήσεων αποφασίστηκε ότι δικαίωμα ένταξης από την 1η Νοεμβρίου 2014 στο πρόγραμμα θα έχουν όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση το Νοέμβριο αλλά και το Δεκέμβριο. Από το 2015, το δικαίωμα θα αρχίζει από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.

«Μέσω αυτού του νέου και καινοτόμου θεσμού, υφαίνουμε ξανά, αυτή τη φορά σε στέρεες βάσεις με όρους δικαιοσύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και ορθή στόχευση, έναν ισχυρό ιστό κοινωνικής προστασίας, μια κοινωνική ασπίδα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, τη γενική γραμματέα Πρόνοιας Έφη Μπέκου και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη επισκέφθηκαν σήμερα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκη­σης και Αυτοδιοίκησης όπου πραγματοποι­ούνται προγράμματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης στελεχών των 13 δή­μων της χώρας στους οποίους θα υλοποιηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα «Εγ­γυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, το νέο σύστημα αναπτύχθηκε σε 3 άξονες, με σκοπούς τη γρήγορη ενημέρωση του συνόλου των κατοίκων των 13 δήμων του προγράμματος για την επιλεξιμότητά τους, την ασφαλή και εύκολη ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης και τη διασύνδεση, υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων με τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας.

Επίσης έχει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, καθώς διασταυρώνει δεδομένα από τουλάχιστον 6 Πληροφοριακά Συστήματα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (Taxis, «Εργάνη», «ΑΤΛΑΣ», «ΠΣ ΟΑΕΔ», «ΑΡΙΑΔΝΗ», «ΗΛΙΟΣ») ελαχιστοποιώντας το διοικητικό βάρος για την υποβολή της αίτησης των πραγματικών δικαιούχων διασφαλίζοντας ταυτόχρονα προστασία από επιτήδειους.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.