Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ανέλαβαν τα πλαστά 20άρια της Άρτας

Το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης των πλαστών τίτλων σπουδών που εξέδιδαν ιδιωτικά ΤΕΕ στην Άρτα. Αυτό προκύπτει από ενημέρωση που παρείχε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Δώρα Χουλιάρα προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) απαντώντας σε έγγραφη ερώτηση.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια μετά από ενέργειες της και αίτημα του Σώματος, ορίστηκε από τη Διεύθυνση ΔΕ Ιωαννίνων τριμελής επιτροπή που θα ελέγξει διεξοδικά τη λίστα των ονομάτων των κατόχων των τίτλων.

«Θυμίζουμε ότι εκατοντάδες κάτοχοι των παράνομων αυτών τίτλων υπηρετούν σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε θέσεις ευθύνης και πολλοί ακόμη, με βάση τους τίτλους αυτούς, αναμένουν διορισμό στο δημόσιο, ή πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα.

Φαίνεται ότι, έστω και καθυστερημένα, κάτι έχει αρχίσει να κινείται. Θα τολμήσει άραγε η πολιτεία να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και να ασχοληθεί με τη διαφθορά στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων από ιδιωτικούς φορείς-παρόχους εκπαίδευσης; Θα τολμήσει να στείλει στα σπίτια τους τους κατόχους των παράνομων τίτλων και να αποκατασταθεί η αδικία και να μπορέσουν να βρουν δουλειά νέοι άνθρωποι που απέκτησαν τα προσόντα τους έντιμα, με το μόχθο τους; Ελπίζουμε το άνοιγμα της υπόθεσης της Άρτας να αποτελέσει ταυτόχρονα το άνοιγμα του αποστήματος στον ευρύτερο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να γίνει πράξη το πολυετές αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ουσιαστική ισοτιμία των τίτλων σπουδών, για ισονομία και αξιοκρατία», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Μιχάλης Κουρουτός (φωτογραφία) και ο οργανωτικός γραμματέας Αλέκος Γούλας.

Η ομοσπονδία χαρακτηρίζει την παραπάνω εξέλιξη δικαίωση των πολυετών αγώνων της για «κάθαρση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ήττα όσων επιχειρούν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα».


 

 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.