Δεσμεύτηκαν για συνεργασία Δήμος-Πανεπιστήμιο

mpegkas_prytanhs

Η διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών και του Πανεπιστημίου αποτελούν την κοινή επιδίωξη της νέας Δημοτικής και της νέας Πρυτανικής Αρχής.

Τη συνεργαία αυτή συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης, 3 Σεπτεμβρίου Έτσι Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και ο Πρύτανης, κΓιώργος Καψάλης, παρουσία του αρμόδιου για θέματα Παιδείας Αντιδημάρχου, Παντελή Κολόκα. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την υπόθεση της Αρχιτεκτονικής σχολής και την επιδίωξη για ένταξη της σε Πολυτεχνική σχολή, όπου συνομολογήθηκε πως «η ένωση δυνάμεων» μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κλήθηκε να συμμετάσχει και η Διευθύντρια της «Μέριμνας», Ρόη Ζηκίδου, όταν συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με το Πανεπιστήμιο.

Σε δηλώσεις ο κ.Μπέγκας ανέφερε: «Είχα τη χαρά να δεχθώ στο γραφείο μου το νέο Πρύτανη. Ξέρουμε όλοι ιστορικά τι τύχη είναι για την πόλη να έχει ένα τέτοιο ίδρυμα, πόσο συνέβαλε στην ανάπτυξη της και πόσο η όσμωση με το πανεπιστήμιο μας βοήθησε να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «επιθυμούμε πάρα πολύ να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με το πανεπιστήμιο» κι ευχαρίστησε τον κ. Πρύτανη που τον «αιφνιδίασε ευχάριστα» προσερχόμενος με ένα «πακέτο» προτάσεων. Ανέφερε πως και από την πλευρά του Δήμου τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις όπου μπορούν να ανοίξουν νέα πεδία συνεργασίας, όπως για παράδειγμα η συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής για την αναβάθμιση των δικτύων του Δήμου.
Σε ό,τι αφορά την Αρχιτεκτονική, ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε πως σύσσωμες οι Αρχές και οι φορείς της περιοχής πρέπει να στηρίξουν δυναμικά την υπόθεση της Αρχιτεκτονικής ως «κομμάτι» του Πολυτεχνείου κι ανέφερε πως συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ιδιαίτερα εποικοδομητική», χαρακτήρισε τη συνάντηση ο κ. Καψάλης. «Θεωρώ ότι διαμορφώσαμε ήδη ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προβλέποντας ότι «σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στα θέματα που μας αφορούν».
Ειδικότερα για την Αρχιτεκτονική, σημείωσε ότι «θέλουμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους», όμως «αισθάνομαι πιο ασφαλής και βέβαιος όταν υπάρχει η βούληση ολόκληρης της περιοχής να οδηγηθούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».
Σε ό,τι αφορά την «Μέριμνα», ο κ. Καψάλης υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο «θα είναι άμεσα αρωγός» και πως «διαθέτουμε και το προσωπικό και τη βούληση να ενεργοποιήσουμε τους φοιτητές μας» στη στήριξη της δομής.
Ο πρύτανης κατέληξε λέγοντας πως «ο διάλογος θα συνεχιστεί και είμαι βέβαιος πως όλα θα πάνε καλύτερα».


 

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.