«Τέλος ανακωχής» στη ΔΕΘ με συμμετοχές από Ήπειρο

ergatikh_diadhlosi

Κάλεσμα για ανεξάρτητη εργατική διαδήλωση στη ΔΕΘ

Κάλεσμα στην ανεξάρτητη εργατική διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στην Καμάρα, στις 6 το απόγευμα απευθύνουν εργαζόμενοι και αγωνιστές από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Το κείμενο υπογράφουν συνδικαλιστές και από σωματεία της Ηπείρου. Το κάλεσμα που βασίζεται στην αρχική πρωτοβουλία που πήραν 45 συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης, συνυπογράφουν ήδη πάνω από 100 συνδικαλιστές και αγωνιστές του μαζικού κινήματος.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Τέλος «ανακωχής»:  Ώρα να μιλήσουν τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

4 χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο, ότι η πολυπόθητη «ανάπτυξη» που υπόσχονται η κυβέρνηση και η ΕΕ περνάει πάνω από τα δικαιώματά μας. Πέρα από το παραμύθι για επενδύσεις, αύξηση του τουρισμού και έξοδο στις αγορές, είναι γεγονός ότι:

Τα παλιά μέτρα για τα οποία έχουν δεσμευτεί οι ελληνικές κυβερνήσεις θα προχωρήσουν και θα συνοδευτούν από νέα βάρβαρα μέτρα, όπως οι απολύσεις χωρίς όριο στον ιδιωτικό τομέα και οι 7.000 περίπου νέες διαθεσιμότητες- απολύσεις στο δημόσιο, νέα μείωση του κατώτατου μισθού, γενίκευση της επισφαλούς εργασίας, διάλυση του ασφαλιστικού, ξεπούλημα- χάρισμα στο ιδιωτικό Κεφάλαιο της ενέργειας, των παραλιών και των ελεύθερων χώρων. Όλα αυτά σφραγίζονται με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, την προσπάθεια κατάργησης των απεργιών, επέκταση των ωραρίων από τα αφεντικά, διαμορφώνοντας συνθήκες Νταχάου στους χώρους εργασίας.

Από τα μέτρα αυτά που ρημάζουν τη ζωή μας δε χάνουμε όλοι μας. Χάνουν οινέοι που καταδικάζονται σε μετανάστευση ή ανεργία, σε ολιγόμηνες δουλειές σκλάβων των 350 ευρώ, χάνουν οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα πενιχρά εισοδήματά τους να μειώνονται, να δουλεύουν με συνθήκες και ωράρια που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω, χάνουν οι μικρομεσαίοι που συνθλίβονται από τα χαράτσια και τις πολιτικές υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και μονοπωλίων. Αντίθετα, οι ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες αφού ξεκοκάλισαν τις επιδοτήσεις ετών, που ευθύνονται και για το χρέος, αφού θησαύρισαν στις πλάτες των εργαζομένων την χρυσοφόρα περίοδο της Ολυμπιάδας και του Χρηματιστηρίου, έρχονται τώρα να κερδίσουν ακόμα περισσότερα με τις πολιτικές της φτηνής εργασίας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Όλα αυτά είναι διακηρυγμένοι στόχοι της ΕΕ, που προκειμένου να σώσει τα κέρδη των πολυεθνικών, προωθεί σε όλη την Ευρώπη τις ιδιωτικοποιήσεις, την ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων και τη μαζική ανεργία, που αποτελεί εκβιαστικό όπλο για την αποδοχή εργασιακών σχέσεων Κίνας και Ινδίας.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ» ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ

Σύμμαχος των κυβερνήσεων και της κυβέρνησης αποτελεί το επίσημο συνδικαλιστικό και ανυπόληπτο στα μάτια των εργαζομένων, επίσημο εργατικό κίνημα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτοί που δεν γνωρίζουν τι θα πει μεροκάματο, φτώχεια και ανάγκη (150.000 ευρώ ο μισθός του πρ. της ΓΣΕΕ σε έναν χρόνο!) είναι επίσης υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας:

Με την αποδοχή των θυσιών από τους εργαζομένους προκειμένου να έρθει η «ανάπτυξη». Μην ξεχνάμε ότι η Εθνική ΣΣΕ των 586 ευρώ έχει την υπογραφή της ΓΣΕΕ.

Με τη διασπαστική τους επιλογή να μην γράφουν όλους τους πραγματικά εργαζόμενους στα σωματεία. Σήμερα μόνο 500.000 εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας, 300.000 εργαζόμενοι με μπλοκάκι, δεκάδες χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι σε 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και voucher βρίσκονται ΕΚΤΟΣ σωματείων με απόφαση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών. Στον ιδιωτικό τομέα ούτε 8% των εργαζομένων δεν ανήκει σε κάποιο σωματείο.

Με την τακτική των σπάνιων πλέον απεργιών-μνημόσυνων για τα χαμένα δικαιώματα μας, που δε δίνουν καμία θετική προοπτική για τους εργαζόμενους αντίθετα ενισχύουν την ηττοπάθεια και την αποδοχή των μέτρων.

Η ανύπαρκτη ΓΣΕΕ, που αποδέχεται το μονόδρομο της μνημονιακής καταστροφής, είναι το αποκορύφωμα της χρεοκοπίας αυτού του συνδικαλισμού που έχει δυσφημίσει τους συλλογικούς αγώνες στα μάτια και τις συνειδήσεις ολόκληρης της κοινωνίας. Ακόμα όμως και η ΑΔΕΔΥ και η αδυναμία των αγωνιστικών και αντιπολιτευτικών παρατάξεων να συγκροτήσουν αυτή την περίοδο ένα συνδικαλιστικό μέτωπο σύγκρουσης και ανυπακοής, με ευθύνη του ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΜΕ, δείχνουν τα όρια αυτού του τύπου συνδικαλισμού, που δεν κατορθώνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και διαθέσεων των εργαζομένων.

Τέρμα η περίοδος της ηττοπάθειας και της εκλογικής αναμονής!

Για εμάς το δίλημμα για όλους τους εργαζόμενους, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία έχει τεθεί: Είτε θα μας οδηγήσουν στη διαρκή εξαθλίωση και την υποταγή για να σώσουν τα κέρδη και τις τράπεζες, το νόμισμα τους και το πολιτικό σύστημά τους, είτε θα απαντήσουμε με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης- ΕΕ- Κεφαλαίου.

Η επιλογή της εκλογικής αναμονής μόνο καταστροφική φαίνεται να αποβαίνει καταστροφική για όλους μας. Από τους εργάτες της Χαλυβουργίας, μέχρι εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους εκπαιδευτικούς είναι ξεκάθαρο ότι μόνο οι συντονισμένοι ανατρεπτικοί αγώνες μας μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Να ανατρέψουμε άμεσα την επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Να πετάξουμε στα σκουπίδια τα Μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση και τα δημοσιονομικά σύμφωνα της ΕΕ.

Να επιβάλλουμε τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και την απελευθέρωση από τις πολιτικές της. Έξοδος από το ευρώ και απαγόρευση της μεταφοράς των επιχειρήσεων και των κεφαλαίων στο εξωτερικό.  Εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Για πραγματική δημοκρατίαενάντια στο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, ενάντια στη δράση του κράτους των ΜΑΤ και του ναζιστικού παρακράτους της ΧΑ

Απαιτούμε δουλειές για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους εργασίας, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις τώρα. Απαγόρευση των απολύσεων, την πλήρη προστασία των ανέργων. Δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση και υγεία, πρόσβαση για όλους σε ρεύμα, νερό, θέρμανση. Εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για όλες τις οικογένειες

Να συγκροτήσουμε ένα αντίπαλο δέος στην κοινωνία που θα μιλάει και θα αγωνίζεται με βάση τις ανάγκες και το δίκιο μας και όχι με κριτήριο τους δείκτες, τη σωτηρία των εργοδοτών και της δήθεν ‘εθνικής’ οικονομίας.

Συγκροτούμε παντού τις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις μας. Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου λαού, με την δύναμη του αγώνα, με τη συγκρότηση πραγματικά ενωτικών σωματείων, με τον αγωνιστικό, δημοκρατικό συντονισμό αυτών, μπορούμε να νικήσουμε.

ΔΕΘ 2014: ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Με βάση όλα τα παραπάνω η φετινή ΔΕΘ πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για ένα νέο γύρο κοινωνικής αναμέτρησης, για την ανατροπή του μνημονιακού εφιάλτη και την ανάδειξη και επιβολή των δικαιωμάτων όλων αυτών που παράγουμε τον πλούτο σε αυτή τη χώρα.

Αυτή την απάντηση δεν μπορούν να τη δώσουν ο κυβερνητικός ή υποταγμένος συνδικαλισμός της διαπραγμάτευσης. Δεν μπορεί να τη δώσουν οι φιέστες και οι εθιμοτυπικές συγκεντρώσεις. Γι΄ αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε ταξική δύναμη, κάθε αγωνιστικό σωματείο και επιτροπή αγώνα, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες, να γίνουμε ένα πραγματικό ποτάμι αντίστασης και ανατροπής, βάζοντας τη δική μας σφραγίδα σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΔΕΘ. Να υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση! Να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό κέντρο αγώνα!

Πρόταση αγωνιστικού συντονισμού:

  • Σάββατο 6/9: ανεξάρτητη πανελλαδική εργατική ταξική συγκέντρωση, στις 18.00 στην Θεσσαλονίκη και πορεία στην ΔΕΘ. Οι μαχόμενοι κλάδοι, οι αγωνιζόμενοι δε θα βαδίσουμε πίσω από τον εξαφανισμένο Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ και την εκφυλισμένη AΔEΔY. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις εργατικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, τις λαϊκές συνελεύσεις κει τις πρωτοβουλίες κατοίκων να αποφασίσουν με γενικές συνελεύσεις για πλαίσιο διεκδικήσεων, πρόγραμμα δράσης, μορφή συντονισμού αγώνων και συμμετοχή στην ανεξάρτητη συγκέντρωση. Καλούμε όλα τα μαχόμενα αγωνιστικά τμήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος σε κοινή πορεία προς την ΔΕΘ.
  • Κυριακή 7/9: (11:00, ΕΚΘ) συνέλευση συντονισμού των αγώνων για τα άμεσα εργατικά δικαιώματα (Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη εργασία, δικαίωμα στο συνδικαλισμό κ.ά.)

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Μπισδάκης Νίκος, μέλος της Γ.Σ αντιπροσώπων του Εργατικό Κέντρου Πρέβεζας

Νούσιας Σωτήρης, μέλος της Γ.Σ αντιπροσώπων του Εργατικό Κέντρου Πρέβεζας

Ρίζου Ντορέτα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πουλιανός Ηλίας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων Ηπείρου

Ράπτης Σταύρος, μέλος της Γ.Σ αντιπροσώπων Εργατικό Κέντρου Πρέβεζας

Στάθης Ηλίας, πρόεδρος του Σωματείου μετάλλου Ιωαννίνων

Σταχούλης Σπύρος, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού συλλόγου Ιωαννίνων

Συνδρεβέλη Βούλα, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Τζούμας Θανάσης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Τζέρπος Νίκος, μέλος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Χριστογιάννης Χριστόφορος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Πρόνοια στην Ήπειρο

Γαλατάς Ζώης, γραμματέας συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων

Ηλίας Νίκος, μέλος ΔΣ σωματείου μετάλλου Ιωαννίνων

Ζήκα Αριστέα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας

Λιαμπότης Σωτήρης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας

Νάνος Βαγγέλης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

Κοντογιάννη Μαριλένα, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Καββαδάς Διονύσης, μέλος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.