Εργάτες καθαριότητας μέσω «Κοινωφελούς» ζητούν οι Δήμοι

Την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας μέσω του προγράμματος της «Κοινωφελούς Εργασίας» ζητούν οι Δήμοι, μέσω επιστολής την οποία απέστειλε η ΚΕΔΕ. Ειδικότερα, ενόψει του νέου κύκλου προσλήψεων με το περίφημο πρόγραμμα οι Δήμοι ζητούν να διευρυνθούν οι προβλεπόμενες ειδικότητες με εκείνες του προσωπικού εργατών καθαριότητας, εργατών κήπων, πυρασφάλειας, πυροπροστασίας, προκειμένου το πρόγραμμα να έχει πρακτικό αποτέλεσμα και να ανταποκρίνεται στις υπαρκτές ανάγκες των δήμων.

Όπως τονίζεται σε επιστολή του προέδρου του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη προς τη γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Άννα Δελαπόρτα, «στον προηγούμενο κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας συναντήσαμε ανυπέρβλητα εμπόδια, αλλά και καταγγελίες γιατί με το υπάρχον προσωπικό γενικών καθηκόντων, όπως εσείς το περιγράφετε, δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να καλύψουμε υπαρκτές και μεγάλες ανάγκες έλλειψης προσωπικού, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας».

Ο κ. Ασκούνης σημειώνει ότι στο νέο κύκλο το υπουργείο συνεχίζει αυτή την τακτική την οποία χαρακτηρίζει ως αδιέξοδη και ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.