Στ. Σκοπούλης: Ο δήμος να ακυρώσει κάθε συμφωνία Ισραηλινών συμφερόντων  

LOGOdrasy

Επίθεση σε βάρος του Φ. Φίλιου για τη στάση του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ο  δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων «εξίσωσετις ευθύνες θύτη και θύματος, χαρακτήρισε ως μονομερή την θέση όσων απαιτούν να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και αρνήθηκε να προχωρήσει σε λήψη απόφασης για έμπρακτη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου!».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΡΑΣΥ) με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη επισημαίνοντας παράλληλα ότι το δημοτικό συμβούλιο στην συντριπτική του πλειοψηφία «αντιμετώπισε εντελώς επιδερμικά ένα βαθιά ανθρώπινο ζήτημα, δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν συγκλονίστηκε από το φρικτό έγκλημα που εξεγείρει  συνειδήσεις, που συνθλίβει κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης. Ανέχτηκε την ωμότητα του κ. δημάρχου».

Η παράταξη έδωσε στη δημοσιότητα την εισήγηση του κ. Σκοπούλη η οποία έχει ως εξής:

Είναι πιστεύουμε απόλυτη και επείγουσα ανάγκη η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου να εξετάσει με αίσθημα βαριάς πολιτικής ευθύνης, ευαισθησίας και ανθρωπιάς, την εφιαλτική κατάσταση που βιώνει ένας ανυπεράσπιστος λαός από την απροκάλυπτα φονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ.

Αυτή τη στιγμή στη στενή Λωρίδα της Γάζας όπου για χρόνια έχουν αποκλειστεί και στοιβάζονται 2 εκατομμύρια άνθρωποι, το Ισραήλ σφυροκοπά από ξηρά αέρα και θάλασσα αδιακρίτως πολιτικούς στόχους, υποδομές, κατοικίες και νοσοκομεία, σπέρνοντας το θάνατο σε βρέφη, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους. Ήδη, στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα της ιμπεριαλιστικής επιδρομής, οι Παλαιστίνιοι θρηνούν κοντά στους 600 νεκρούς και 4000 τραυματίες. Πρόκειται για μια καθαρή γενοκτονία σε βάρος του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης.

Την κατάσταση της κόλασης που επικρατεί την περιγράφει και την συμπυκνώνει σε όλο της το τραγικό  μέγεθος από τη Γάζα η κραυγή πόνου και απόγνωσης του Νορβηγού καθηγητή γιατρού  Μάντς Γκίλμπερτ: ‘…’Ενα ακόμη φορτίο με δεκάδες ακρωτηριασμένους και αιμορραγούντες, έχουμε ακόμη λίμνες αίματος στο πάτωμα της Εντατικής, σωρούς από ποτισμένες στο αίμα γάζες που στάζουν να καθαρίσουμε – ω – οι καθαριστές/στριες, παντού, γρήγορα φτυαρίζουν το αίμα και τους ιστούς που απορρίπτονται, τα μαλλιά, τα ρούχα, τους ορούς – τα απομεινάρια του θανάτου – όλα απομακρύνονται… Για να προετοιμαστούν ξανά, για να επαναληφθούν πάλι από την αρχή.  Κανένας άνθρωπος με καρδιά ΚΑΙ ισχύ δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει μια νύχτα στη Σίφα χωρίς να φύγει αποφασισμένος να τερματίσει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αλλά οι άκαρδοι και οι ανηλεείς έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και έχουν προγραμματίσει μία ακόμη “dahyia” σφαγή στη Γάζα. Τα ποτάμια του αίματος θα συνεχίσουν να ρέουν την υπόλοιπη νύχτα. Μπορώ να τους ακούω που έχουν κουρδίσει τα όργανα του θανάτου…’, καταλήγει ο Νορβηγός γιατρός…

Και ο υπόλοιπος λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος τι κάνει για να σταματήσει τη ναζιστικού τύπου θηριωδία σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης; Από που αντλούν τη δύναμη οι σφαγείς ανυπεράσπιστων ανθρώπων; Που βρίσκεται η τήρηση και ο σεβασμός των κανόνων του διεθνούς δικαίου; Η κυβέρνηση της χώρας μας πως εναρμονίζεται με την εκφρασμένη λαϊκή αγανάκτηση και αλληλεγγύη προς το δοκιμαζόμενο φίλο Παλαιστινιακό λαό; Πίσω από αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας βρίσκεται η φαρισαϊκή παρότρυνση του ΟΗΕ για αυτοσυγκράτηση, η ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η προκλητική ανοχή των ίσων αποστάσεων της ΕΕ! Η συγκυβέρνηση από την πλευρά της ενισχύει τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος τρομοκράτη των λαών της ευρύτερης περιοχής! Το ίδιο δυστυχώς έχει πράξει μέχρι τώρα και ο δήμος μας.

«Παρακαλώ. Κάντε ό,τι μπορείτε. Αυτό, ΑΥΤΟ δεν μπορεί να συνεχιστεί…», κραυγάζει απεγνωσμένα ο Νορβηγός γιατρός. Εμείς ως δημοτικό συμβούλιο πως θα απαντήσουμε σε αυτή τη δραματική έκκληση; Τι θα πράξουμε ώστε να εκφραστεί η κατηγορηματική μας αντίθεση στο συνεχιζόμενο έγκλημα και η έμπρακτη συμπαράστασή μας στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό; Ποια είναι η θέση της δημοτικής αρχής και ποια της αντιπολίτευσης μπροστά σε αυτό το εκτυλισσόμενο δράμα, σε αυτό το ανθρωπιστικό καθήκον;

Η ΔΡΑΣΥ πιστεύει ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να εναρμονιστεί με το καθολικό αίσθημα του Γιαννιώτικου λαού και να απαιτήσει:

  • Να σταματήσει τώρα ο σφαγιασμός του Παλαιστινιακού λαού.
  • Να καταργηθεί ο αποκλεισμός των Παλαιστινιακών εδαφών και να ιδρυθεί ελεύθερο και ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
  • Η κυβέρνηση της χώρας μας να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες, οικονομικές και στρατιωτικές με το κράτος του Ισραήλ.
  • Ο δήμος μας να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση  κάθε συμφωνίας Ισραηλινών συμφερόντων  και να διαθέσει ποσό για την περίθαλψη των τραυματιών και την οικονομική ανακούφιση του Παλαιστινιακού λαού».

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.