«Τουραντό»: «Αρχή» για την Ζωή Ιωαννίδη, «τέλος» για τον Μιχάλη Μπίζιο

Συνεχίζονται οι πρόβες για το έργο της νεανικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Η  «Τουραντό», έργο που ανεβαίνει από τη Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, συνεχίζει το οδοιπορικό του μέχρι την τελική ευθεία, την έναρξη δηλαδή των παραστάσεών του. Ο θίασος του έργου απαρτίζεται, όπως κάθε θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΙ,  από επαγγελματίες ηθοποιούς. Για δυο από τους ηθοποιούς αυτούς η συμμετοχή τους στο 104ο ανέβασμα του Θεάτρου σηματοδοτεί αντίστοιχα μια «αρχή» και ένα «τέλος». Ηπειρώτες, ηθοποιοί και μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων συναντιούνται στη σκηνή με αλλά με έναν κοινό στόχο: την άρτια σκηνική τους παρουσία, έχοντας όμως διαφορετικές αφετηρίες.

ioannini_mpizios

Ζωή Ιωαννίδη, Μιχάλης Μπίζιος

Η «αρχή» γίνεται από τη Ζωή Ιωαννίδη που μετά την αποφοίτησή της από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» το 2013 ερμηνεύει τον πρώτο της ρόλο με αυτή την ιδιότητα.

Στον αντίποδα ο Μιχάλης Μπίζιος εμφανίζεται για τελευταία φορά στο σανίδι ως ενεργός ηθοποιός. Στον ηθοποιό βέβαια ποτέ δεν μπαίνει «τέλος» σε μια καριέρα μιας και οι ρόλοι των έργων απαιτούν όλες τις ηλικίες. Όμως ήρθε η στιγμή για τον γνωστό σε όλους τους θεατρόφιλους ηθοποιό να βάλει μια άνω τελεία στην πολύχρονη επαγγελματική του καριέρα κι αυτό θα γίνει με το τέλος των παραστάσεων της «Τουραντό». Μια καριέρα που στέφθηκε από πολλές επιτυχίες, ξεκίνησε από τον ΟΗΘ το 1978 και συνεχίστηκε κυρίως στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με το οποίο έπαιξε μέχρι σήμερα σε 2.382 παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσιο 61 διαφορετικών θεατρικών παραγωγών της Κεντρικής, Παιδικής και Πειραματικής Σκηνής του ηπειρωτικού Θεάτρου.

Η «Τουραντό» είναι διασκευή από το ομώνυμο έργο του Κάρλο Γκότσι και θα ξεκινήσει τις παραστάσεις της στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου προκειμένου να την παρακολουθήσουν μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων από την Ήπειρο και τη Λευκάδα σε ώρες μαθημάτων.

Συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος, Μουσική: Δημήτρης Λέκκας. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γκίκας, Ζωή Ιωαννίδη, Μαρία Κατσουλίδη, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Μπίζιος, Κωσταντίνος Φερεντούρος.

Στη φωτογραφία: Ζωή Ιωαννίδη και Μιχάλης Μπίζιος κατά την έναρξη των δοκιμών


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.