Τι παρεμβάσεις σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών στα σχολεία

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 21 Νοεμβρίου στο Δήμο Ιωαννιτών, εξετάστηκε η κατάσταση των σχολικών κτιρίων του Δήμου, τα έργα επισκευών και συντηρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτά που είναι αναγκαίο να μελετηθούν για να προγραμματιστούν.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι τρεις Αντιδήμαρχοι, Παιδείας, Παντελής Κολόκας, Οικονομικών, Θανάσης Μανταλόβας και Υποδομών, Γιάννης Λιόντος, οι πρόεδροι της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, Βασίλης Τσαμπαλάς και Βούλα Τσίλη, καθώς και οι  υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου.

Είναι γνωστό πως οι  πιστώσεις για τα σχολεία, που αφορούν είτε στο θέμα των αναγκαίων συντηρήσεων και επισκευών, είτε στα λειτουργικά τους έξοδα, έρχονται στα ταμεία του Δήμου με μεγάλη καθυστέρηση και το κυριότερο, έχουν υποστεί δραματικές περικοπές τα τελευταία χρόνια. Όπως επίσης είναι γνωστό πως λόγω παλαιότητας τα περισσότερα κτίρια χρειάζονται συνεχώς παρεμβάσεις.

Παρ’ όλ’ αυτά καταβάλλεται συνεχώς μια μεγάλη προσπάθεια που σχετίζεται και με τους τρεις τομείς, οικονομικό, τεχνικό και παιδείας, ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια, καθώς το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε μια εργολαβία που αφορούσε εργασίες επισκευών και συντήρησης σε σχολικές μονάδες, από τις αρχές Νοεμβρίου ξεκίνησε μια νέα εργολαβία, ενώ έγινε η καταγραφή των παρεμβάσεων που θα συμπεριληφθούν στη μελέτη που εκπονούν οι υπηρεσίες ενόψη του νέου τεχνικού προγράμματος του Δήμου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές Νοεμβρίου ένα έργο επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων Δήμου Ιωαννιτών,  προϋπολογισμού 261.000 ευρώ που αφορά συγκεκριμένα:

 Γυμνάσιο Σταυρακίου: Αντικατάσταση πλακοστρώσεων τμήματος αύλειου χώρου.

Δημοτικό Σταυρακίου: Αντικατάσταση κεραμιδιών στο βορινό  τμήμα της στέγης του κτιρίου.

Δημοτικό Σχολείο Κατσικάς: Καθαίρεση τμήματος στέγης και   υγρομόνωση δώματος. Θερμομόνωση αίθουσας.

1ο ΣΕΚ Ιωαννίνων: Υγρομόνωση δώματος, αντικατάσταση κεραμιδιών σε τμήμα της στέγης του κτιρίου.

Νηπιαγωγείο Ηλιόκαλης: Αντικατάσταση στέγης και ταβανιών

1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων: Καθαίρεση διαβρωμένων επιχρισμάτων και κατασκευή νέων στις πίσω ισόγειες  αίθουσες, και υγρομόνωση αυτών , τοποθέτηση υδρορροών στο κυρίως κτίριο, ανακατασκευή επικίνδυνου τοίχου περίφραξης .

8ο Λύκειο Ιωαννίνων: Υγρομόνωση δώματος με τοποθέτηση ασφαλτόπανου μετά την αποξήλωση  της παλαιάς μεμβράνης και τον καθαρισμό της επιφάνειας. Αντικατάσταση παραθύρων αλουμινίου στο χώρο των κλιμακοστασίων .

1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων: Υγρομόνωση δώματος με τοποθέτηση ασφαλτόπανου μετά την αποξήλωση  της παλαιάς μεμβράνης και τον καθαρισμό της επιφάνειας. Αντικατάσταση παραθύρων αλουμινίου στο χώρο των κλιμακοστασίων .

6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων: Υγρομόνωση δώματος με τοποθέτηση ασφαλτόπανου μετά  τον καθαρισμό της επιφάνειας, στο χώρο του γυμναστηρίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εξετάστει από την τεχνική υπηρεσία και η δυνατότητα ένταξης και ορισμένων άλλων παρεμβάσεων, όπως π.χ. η αντικατάσταση του δαπέδου του Γυμναστηρίου του 8Ου Λυκείου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι επισκευές και συντηρήσεις που θα συμπεριληφθούν στη μελέτη που εκπονείται στο πλαίσιο του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του 2015.

Η πίστωση είναι ύψους 212.052,85 ευρώ και το έργο θα συμπεριλάβει εργασίες:

1.Κατασκευή αλεξικέραυνου στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

2.Κατασκευή αλεξικέραυνου στο Δημοτικό Σχολείο Αμφιθέας

3.Κατασκευή αλεξικέραυνου στο 1ο Λύκειο  Ιωαννίνων στην περιοχή της Κιάφας.

4.Αντικατάσταση στέγης  στο 1ο Λύκειο  Ιωαννίνων στην περιοχή της Κιάφας.

5.Κατασκευή ψευδοροφής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του 1ου Λυκείου  Ιωαννίνων στην περιοχή της Κιάφας.

6.Υγρομόνωση τμήματος υπογείου στο 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων στην περιοχή της Κιάφας.

7. Αντικατάσταση στέγης στο Γυμνάσιο Κουτσελιού και τμήματος στέγης του 1ου ΣΕΚ Ιωαννίνων.

8.Αντικατάσταση δαπέδων στο Δημοτικό σχολείο Πεδινής.

9.  Αντικατάσταση στέγης  στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

10. Επισκευές στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (δάπεδα ημιυπαίθριου χώρου- ασφαλτόστρωση αύλειου χώρου και διευθέτηση ομβρίων – κατασκευή υδρορροών σύμφωνα με την υπόδειξη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων- αποκατάσταση περιμετρικών κορνιζών στο ύψος της στέγης –ελαιοχρωματισμός του κτιρίου).

11.Διευθέτηση ομβρίων στο Δημοτικό σχολείο Κουτσελιού.

12. Επισκευή στέγης στο 9ο ΓΕΛ.

13.Δάπεδο γυμναστηρίου 8ου ΓΕΛ.

14.Επισκευή του διατηρητέου κτιρίου του 7ου ΓΕΛ επι της Λεωφόρου Δωδώνης 33 σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων.

Παράλληλα από τη σύσκεψη προέκυψαν προτάσεις που αφορούν παρεμβάσεις και σε άλλα σχολεία εκτός από τα προαναφερόμενα και τις οποίες θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες η τεχνική υπηρεσία.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.