Πρώτο βραβείο σε διεθνές συνέδριο για ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου

Με το πρώτο βραβείο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης τιμήθηκε εργασία ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που παρουσίασε σε Διεθνές Συνέδριο στη Florida στις ΗΠΑ ο καθηγητής ψυχιατρικής Θωμάς Υφαντής. Στη συγχαρητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε για τη διεθνή διάκριση της ερευνητικής ομάδας η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου αναφέρονται τα εξής:

«Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η εργασία με τίτλο «Illness perceptions of people with chronic medical conditions are associated with frequent use of accident and emergency department independent of mental illness and somatic symptom burden», την οποία παρουσίασε ο Καθηγητής Ψυχιατρικής κ. Θωμάς Υφαντής εκ μέρους της ερευνητικής του ομάδας στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Academy of Psychosomatic Medicine της Αμερικής που έγινε στο Fort Lauderdale, Florida, USA, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης.
Η εργασία αυτή είναι απότοκος του ερευνητικού προγράμματος «Εφαρμόζοντας αποτελεσματικές και επωφελείς στρατηγικές ώστε να μειωθούν οι έκτακτες και επείγουσες επισκέψεις ασθενών με χρόνιες σωματικές νόσους στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών», το οποίο διεξάγεται από την Ψυχιατρική Κλινική στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Υφαντή και το οποίο χρηματοδοτείται από τη Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ Ι.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση τονίζει τη σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση του άγχους και της κατάθλιψης στους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια σωματικά νοσήματα και αναζητούν εκτάκτως φροντίδα στα ΤΕΠ. Τονίζεται επίσης η σημασία της σωστής ενημέρωσης και ψυχο-εκπαίδευσης των ασθενών αυτών σε θέματα που σχετίζονται με την υποκείμενη σωματική νόσο (πχ διαβήτη, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή ρευματολογικά νοσήματα), καθώς μια αποτελεσματική παρέμβαση στους τομείς αυτούς θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών και θα μειώσει επίσης τον φόρτο των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.
Στην ανακοίνωση αυτή συμμετείχαν επίσης τα μέλη της ερευνητικής ομάδας: Αγγελική Νίνου, Ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτωρ, Βασιλική Πάϊκα, Ψυχολόγος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Andre Carvalho, Associate Professor of Psychiatry, University of Ceara, Brazil, και Elspeth Guthrie, Professor of Psychological Medicine and Medical Psychotherapy, University of Manchester, UK.
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.»


 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.