Κυριακές στο πανί: Τέρι Γκίλιαμ, Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς

 

Οι Κυριακές στο πανί, ο κύκλος προβολών που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, συνεχίζουν το αφιέρωμα στον Ρόμπιν Ουίλιαμς.

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», θα προβληθεί η ταινία του Τέρι Γκίλιαμ, Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς (The Fisher King, ΗΠΑ, 1991, διάρκεια: 137 λεπτά). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

O ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει σχετικά:
«Ένας επιτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός στη Νέα Υόρκη. ο Τζακ Λούκας, διατηρεί ένα κυνικό, αλαζονικό και μισανθρωπικό χιούμορ καθώς μιλά ζωντανά με το κοινό του στην εκπομπή του δίνοντας συμβουλές σε θέματα σχέσεων. Ένας διαταραγμένος ακροατής επηρεάζεται από το κλίμα αυτής της συζήτησης μετά από ένα τηλεφώνημά του στην εκπομπή και εισβάλλει σε ένα μπαρ πυροβολώντας αδιακρίτως τους θαμώνες σκοτώνοντας κάποιους από αυτούς. Καθώς το θέμα παίρνει διαστάσεις στα μέσα, ο Λούκας σοκάρεται και θεωρεί τον εαυτό του ηθικό αυτουργό αυτής της τραγωδίας, και παρατά την καριέρα του αδυνατώντας να διαχειριστεί τις τύψεις. Σε μια προσπάθειά του να αυτοκτονήσει, συναντά τυχαία έναν άστεγο (Ρ. Γουίλιαμς), ο οποίος είναι ένας πρώην καθηγητής πανεπιστημίου που τρελάθηκε βλέποντας τη γυναίκα του να εκτελείται βίαια μπροστά στα μάτια του από τον παλιό ακροατή του Λούκας. Ο Λούκας βάζει ως σκοπό της ζωής του να βοηθήσει τον άστεγο, τρελό πρώην καθηγητή να πραγματοποιήσει τις περίεργες επιθυμίες του και να αποκτήσει ξανά μια κανονική ζωή.
Ο Τέρι Γκίλιαμ αναζητεί μέσα σε έναν κόσμο αντιθέσεων, μεταξύ τρέλας και φυσιολογικότητας, ονειροπόλησης και καθημερινότητας, παραμυθιού και πραγματικότητας, τα πιο απλά ανθρώπινα συναισθήματα και αξίες που έχουν σημασία».


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.