Προχωρά το Κοινωνικό Ιατρείο Άρτας

arta_synanthsh_koinoniko_iatreio

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Άρτας που αποτελείται από 20 ιατρούς, μέχρι στιγμής, διαφόρων ειδικοτήτων (ιδιωτών και νοσοκομειακών) εργαζόμενους στο χώρο της υγείας καθώς και πολλούς αλληλέγγυους πολίτες μετά την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει χώρο για τη στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου (Κ.Ι.Φ.) (λόγω έλλειψης χώρου όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Οκτωβρίου) προχώρησε σε ανοιχτή συζήτηση την Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, όπου και απευθύνθηκε κάλεσμα σε οποιονδήποτε συμπολίτη έχει τη δυνατότητα παραχώρησης χώρου κατάλληλου για στέγαση του Κ.Ι.Φ.
Σε διαφορετική περίπτωση η παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»,  με επικεφαλής την Λίτσα Κιτσαντά, θα παραχωρήσει τα γραφεία της, που βρίσκονται  επί της οδού  Νόρμαν & Βασ. Κων/νου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Η ομάδα πρωτοβουλίας καλεί τους συμπολίτες μας που διαθέτουν ιατροφαρμακευτικό υλικό ή ιατρικό εξοπλισμό, μέχρι να βρεθεί ο μόνιμος χώρος, να τα φέρνει στα γραφεία της παράταξης καθημερινά από 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. και 18:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ. ή να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα των μελών της ομάδας πρωτοβουλίας: Πολύζου Βασιλική 694 7932073 – 699 8523310, Παπακίτσος Στέφανος 26810- 24224 – 694 4473700 και e-mail: stpapakitsos@gmail.com.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
Όπως αναφέρει  η ομάδα πρωτοβουλίας  εντός των ημερών θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Άρτας το καταστατικό ίδρυσης Συλλόγου Φίλων Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου.
Το Κ.Ι.Φ. φιλοδοξεί να είναι μία προσπάθεια σε εθελοντική βάση όλων, «που απευθύνεται στους συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν έχουν καμιά ασφαλιστική κάλυψη και πρόσβαση σε δωρεάν υγεία, φάρμακα και εμβόλια, με σκοπό τη στήριξή τους και την ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος, τόσο σε σχέση με το αποκλεισμό ενός μέρους του πληθυσμού από βασικές παροχές υγείας, όσο και σε θέματα πρόληψης και Δημόσιας υγείας. Η αλληλεγγύη είναι καθήκον όλων μας!».

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.