Συνεχίζoυν δυναμικά τα «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες-Ιωάννινα»

Περίπου 400 οικογένειες από την πόλη των Ιωαννίνων προμηθεύτηκαν προϊόντα από παραγωγούς στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες-Ιωάννινα». Η πρωτοβουλία έδωσε στη δημοσιότητα τον απολογισμό της δράσης της περασμένης Κυριακής, 16 Νοεμβρίου η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο στάθμευσης του Πανηπειρωτικού σταδίου, τη διοίκηση του οποίου ευχαριστεί θερμά.

Συνολικά διατέθηκαν επτά τόνοι ρύζι και όσπρια καλής ποιότητας από τις περιοχές Μεσολογγίου, Πρεσπών και Φαρσάλων σε τιμές δίκαιες και για τον παραγωγό και για τον καταναλωτή.

Οι παραγωγοί παραχώρησαν δωρεάν 350 κιλά τροφίμων που διατέθηκαν στα ιδρύματα «Κιβωτός του Κόσμου», παράρτημα Πωγωνιανής και στο ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων.

Στο χώρο της διανομής έγινε και συλλογή φαρμάκων και σχολικών ειδών, που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης μας και σε παιδιά του νομού μας που τα χρειάζονται.

Επιπλέον οι συμπολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας για την πανελλήνια διαμαρτυρία που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στον πρόσφατα ψηφισμένο (και από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης του νομού μας) νόμο 4264/2014, ο οποίος θέτει φραγμούς στη διάθεση προϊόντων απ΄ευθείας από τους παραγωγούς και προσπαθεί να πλήξει και το κίνημά μας.

«Η μεγάλη συμμετοχή, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας και ταυτόχρονα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα στήριξης και υπεράσπισης του κινήματος αλληλεγγύης, που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε μέσα στην κοινωνία και δεν μπορεί να καταργηθεί με κανένα νόμο.

Παραγωγοί και καταναλωτές στεκόμαστε δίπλα-δίπλα, συνεργαζόμαστε στενά, αντιδρούμε συλλογικά στην κερδοσκοπία και την αδικία σε βάρος όλων μας και δείχνουμε έμπρακτα το δρόμο για μια κοινωνία αλληλεγγύης, συμμετοχής και αξιοπρέπειας.

Συνεχίζουμε τη δράση μας προσβλέποντας στην ενεργό συμμετοχή όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στην προσπάθειά μας.

Η λειτουργία της κίνησής μας είναι τελείως διαφανής, ακηδεμόνευτη και ανοιχτή στη συμμετοχή οποιουδήποτε ενδιαφέρεται.

Οι αποφάσεις και η υλοποίησή τους, από την επιλογή των παραγωγών μέχρι την οργάνωση των δράσεων, είναι ζήτημα όλων και οι ανακοινώσεις για τις συναντήσεις μας γίνονται μέσω της ιστοσελίδας μας», σημειώνει η πρωτοβουλία και καλεί  όλους τους συμπολίτες με διάθεση προσφοράς που πιστεύουν στη συλλογική αντίδραση   «να δυναμώσουν την ομάδα μας με τη συμμετοχή τους, να  συζητήσουν μαζί μας την οργάνωση της επόμενης δράσης μας, αλλά και τρόπους να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα της κρίσης, που καταστρέφει τις ζωές όλων μας.

Για να μην είμαστε και να μη νοιώθουμε μόνοι μας στην κρίση. Για να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα…».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στις συναντήσεις στo στέκι της πρωτοβουλίας, Τοσίτσα 16-πρώην γκαλερί «Αμυμώνη», να τηλεφωνήσουν για πληροφορίες στο 26510 79595, να επισκεφθούν τον ιστότοπο

http://trofima-xoris-mesazontes-ioannina.blogspot.gr

ή να επικοινωνήσουν στη διεύθυνση trofima.xoris.mesazontes.ioan@gmail.com


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.