Πωγώνι: Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια

Κατηγορείται ένας 27χρονος Αλβανός

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ιωαννίνων, 16 διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την εργαστηριακή εξέταση στοιχείων, ο 27χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 15-06-2013 έως 18-11-2013, εμπλέκεται στη διάπραξη δεκαέξι κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια σε χωριά του Πωγωνίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στα χωριά Αγία Μαρίνα, Ορεινό, Σταυροσκιάδι και Κακκόλακο.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του (modus operandi), ο δράστης επέλεγε κυρίως εξοχικές κατοικίες σε αραιοκατοικημένες περιοχές και αφού παραβίαζε με αιχμηρό αντικείμενο είτε παράθυρα είτε πόρτες, αφαιρούσε κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και τρόφιμα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο χώρο.

Σημειώνεται επίσης ότι ο δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον τυχόν εντοπισμό συνεργών του.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.