«Νίκο γερά, ως τη λευτεριά!» (photos)

Γιάννενα: Τι έγινε στην πορεία αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό

Την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας (αναρχικό) Νίκο Ρωμανό εξέφρασαν πάνω από 600 διαδηλωτές σε πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα.

Ο 21χρονος Νίκος Ρωμανός πραγματοποιεί σε απεργία πείνας από τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα- αναγνωρισμένο για κάθε κρατούμενο- ώστε να του παρέχεται η απαραίτητη εκπαιδευτική άδεια ώστε να παρακολουθήσει μαθήματα στο ΤΕΙ. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 από την κεντρική πλατεία (μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου) και στρίβοντας στην οδό Πυρσινέλλα κατευθύνθηκε μέσω της Χαριλάου Τρικούπη στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν ως το Εργατικό Κέντρο κι αφού ανέβηκαν την Αβέρωφ κατέληξαν στον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου. Εκεί, μπροστά από το τοπικό υποκατάστημα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Wind, το σωματείο εργαζομένων, στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης, πραγματοποιούσε παρέμβαση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας και την απαγόρευση των απολύσεων στην εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της πορείας γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους, μοιράστηκε κείμενο- δήλωση του απεργού πείνας, ενώ κολλήθηκαν αφίσες αλληλεγγύης σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Σε επιφυλακή, αλλά από μακρινή απόσταση παρακολουθούσε την συγκέντρωση η αστυνομία με διμοιρίες ΜΑΤ να έχουν παραταχτεί πέριξ του αστυνομικού μεγάρου.

«Νίκο γερά, ως τη λευτεριά», «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά», «Ακούστε το καλό ανθρωποφύλακες, κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές», «Για όλα αυτά που ζεις δεν φταίει ο Ρωμανός, Κράτος και Κεφάλαιο είναι ο εχθρός» μερικά από τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα.

Μαζικότατο ήταν το μπλοκ του αντιεξουσιαστικού ρεύματος. Συμμετείχαν ακόμη η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία κ.ά.

Επόμενο ραντεβού των διαδηλωτών το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Ακαδημία, στη συγκέντρωση μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (2008).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

(Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

romanos_poreia1 romanos_poreia romanos_sinthima romanos_poreia3


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.