Ο Δήμος Πρέβεζας «περιποιήθηκε» τους φοίνικες

Τι λέει ο Σύλλογος Γεωπόνων

Την έκπληξή του για εκτός κλάδεμα των φοινίκων στην παραλία της Πρέβεζας εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας. Στο σημείωμα του ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γάτσιος εξηγεί:

Με έκπληξη παρατηρήσαμε τους φοίνικες στην παραλία (Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου) της πόλης μας να έχουν κλαδευτεί μέσα στο Σεπτέμβρη. Τονίζουμε ότι αυτή την εποχή παρατηρείται μεγάλη δραστηριότητα του ρυγχοφόρου, του εχθρού που εξολοθρεύει τους φοίνικες στην Πρέβεζα και σε όλη τη χώρα. Για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, το κλάδεμα λειτουργεί προσελκυστικά για το έντομο και για αυτό θα πρέπει να γίνεται τους πιο ψυχρούς μήνες του έτους (Ιανουάριο, Φεβρουάριο).
Δεν έχουμε την προσδοκία από το Δήμο μας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία να προστατέψει τους φοίνικες, εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο και δαπανηρό. Απαιτούμε όμως από τους εργάτες και ιδιαίτερα από τους αιρετούς διοικούντες να μην αυτοσχεδιάζουν και να τηρούν πιστά τις οδηγίες των γεωπόνων του Δήμου για τη διαχείριση του αστικού πράσινου.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.