Κόνιτσα: S.O.S.τε τα νερά του ΤΟΠΟΥ μας

Ενημερωτικό διήμερο στην Κόνιτσα από την παράταξη της Ελ. Παπαμιχαήλ

Διήμερη ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο τη μεταφορά νερού από τον Αμάραντο και την εκτροπή των νερών του Αώου διοργανώνει η δημοτική κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ», με επικεφαλής την Ελένη Παπαμιχαήλ.

Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1η και το Σάββατο,2 Αυγούστου και στόχος τους είναι να αναδειχτούν δύο μείζονα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας: η δεύτερη εκτροπή των νερών του Αώου από την Βάλια Κάλντα η οποία θα επηρεάσει τον κάμπο της Κόνιτσας (έργο της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ-ΔΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ) και η σχεδιαζόμενη μεταφορά πόσιμου νερού από τον Αμάραντο της Κόνιτσας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, έργο το οποίο προωθεί η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου.

Πολίτες και φορείς της Κόνιτσας συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα ενάντια στην εκτροπή του Αώου, ενώ πλέον δεύτερος στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία ώστε να αποτραπεί η μεταφορά νερού από τον Αμάραντο.

Υπενθυμίζεται ότι, τέλη Ιουνίου, το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Κόνιτσας γνωμοδότησε αρνητικά επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Περιφέρειας για τη μεταφορά νερού.

Η μελέτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, αρχές Ιουλίου, με την πρόεδρο της τελευταίας Τατιάνα Καλογιάννη να υποστηρίζει ότι η σκοπιμότητα του έργου έχει ήδη κριθεί (!) και να επιχειρεί να κάμψει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας προτείνοντας – όπως κι έγινε- στην τελική γνωμοδότηση να υπάρξει απαραιτήτως πρόνοια για την ύδρευση της Κόνιτσας.

Την Παρασκευή, 1η Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας είναι προγραμματισμένη ανοιχτή ενημερωτική συζήτηση με παρεμβάσεις από πολίτες, φορείς, επιστήμονες όσον αφορά το θέμα.

Το Σάββατο, 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί οδοιπορικό στις πηγές Αμαράντου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΑΡΑΝΤΟ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΑΩΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.