Με χρήματα της Περιφέρειας η ολοκλήρωση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων

Το ποσό των 85 χιλ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου για την ολοκλήρωση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων (δίπλα από το Πανηπειρωτικό Στάδιο, στην Ανατολή).

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης επισημαίνοντας την αδυναμία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να χρηματοδοτήσει, ως όφειλε, την ολοκλήρωση του έργου.

Η ΓΓΑ αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα (δεν μπορεί, για παράδειγμα, να εκδώσει φορολογική ενημερότητα.

Για το συγκεκριμένο έργο – όπως κι άλλα στο νομό Ιωαννίνων –  είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΓΓΑ και της παλιάς νομαρχίας Ιωαννίνων, αλλά στην πορεία η αδυναμία της Γενικής Γραμματείας είχε ως αποτέλεσμα την λύση της συμφωνίας.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, η Περιφέρεια προχωρά τις διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής του 2ου Κλειστού Γυμναστηρίου, στην περιοχή του Βοτανικού.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει διαθέσιμο το ποσό των 6,5 εκ. ευρώ από τη ΣΑΕ 030 και αναμένεται να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ιωαννιτών σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του οποίου θα ανεγερθεί το γυμναστήριο.

Καλά νέα επιφυλάσσει, τέλος, το άμεσο μέλλον και για το κλειστό γυμναστήριο στη Μεταμόρφωση (Καρυές) το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.